Isparta’nın tek yerel Televizyonu olan Kanal32’de Pazartesi akşamları yayınlanan ‘Basın Kulübü’ programı geçtiğimiz Cuma akşamı program konuğu AKP Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in Ankara’ya dönecek olmasından dolayı ekstra olarak ekranlara geldi.  Gazeteci Mehmet Erçakır’nın program moderatörlüğünü yaptığı ve Gazeteci Soner Toros’un da sorularıyla katıldığı ve saat 22.00’de başlayan programda Milletvekili Bilgiç, partisinin ülke ve Isparta için yaptıklarından Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

BİLGİÇ; “CUMHURBAŞKANINI İLK DEFA HALKIMIZ SEÇECEK”

Isparta halkının büyük bir çoğunlukla 10 Ağustos’ta sandığa giderek Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceğine inandığını ifade eden AKP Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, programda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bilindiği gibi Cumhurbaşkanını tarihte ilk defa halk seçecek. Daha önceleri meclis seçiyordu ve 2007’de olduğu gibi bir takım dayatmalar yaşanıyordu.

Şimdi diyorlar ki, Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı. Peki, bugüne kadar sayın Gül hariç Ahmet Necdet Sezer, Süleyman Demirel ve diğerleri acaba tarafsız mı oldular? Yoksa kendi ideolojik düşüncelerine göre hareket edip hükümetin çıkardığı kanunları imzalamayarak meclise geri mi gönderdiler? Ben, partimizin Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gerek ülke genelinde gerekse Isparta’da oyların çoğunluğunu alarak Cumhurbaşkanı seçileceğine inanıyorum. Son günlerde İsrail’in Gazze’de yaptığı zulme tüm ülkeler sessiz kalırken, sadece sayın Erdoğan yani Türkiye olarak bizler sesimizi çıkarttık.

“CHP VE MHP NEDEN KENDİLERİ ADAY OLMADIĞINI SORGULAMAK LAZIM”

Diğer adaylara baktığımızda özellikle Ekmeleddin İhsanoğlu 9 parti tarafından aday gösteriliyor. Peki, bu 9 partiyi biz hiçbir zaman bir arada görmezken, şimdi ne oldu da hepsi bir noktada birleşip bir çuvala girebildiler. Bence bu sorgulanmalı. Acaba MHP ve CHP kendileri ayrı ayrı neden aday çıkaramadılar veya bu partilerin genel başkanları neden Cumhurbaşkanlığına aday olamadılar.

“KENDİSİ ENİŞTEM OLUR AMA, BU SEÇİM KONUSU FARKLI”

Ekmeleddin İhsanoğlu benim kuzenimin kocasıdır. Kendileri 1971’de evlendiler. Kendileri eniştem olur ve o yıldan bu zamana kadar ilişkimiz son derece sevgi ve saygı çerçevesinde sürmektedir. Kendisini severim. Ancak, bu konu farklıdır. Bu konu Cumhurbaşkanlığı seçimi konusudur. Onun için benim bu noktada daha önce de açıkladığım gibi tercihim partimizin genel başkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan olacaktır.

“TORBA YASA’DA ÇOK KİŞİYE MÜJDE VAR”

Bilindiği gibi şuanda ülke gündeminde Torba Yasa konusu var. Biz Plan ve Bütçe Komisyonu olarak bu konuyu 38 gündür görüşüyoruz ve artık konu son aşamaya geldi. Meclisimiz bu yasayı tatile girmeden önce ne pahasına olursa olsun çıkaracaktır. Bu yasa ilk etapta Soma’daki hayatını kaybeden işçilerimiz için yapıldı ancak daha sonra kapsamı genişletilerek vergi affı dahil onlarca konuyu içine aldı.

MİLLETVEKİLİ BİLGİÇ’TEN TALEPTE BULUNDULAR

Programın ikinci bölümünde ise çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri Milletvekili Bilgiç’e soru sordu ve beklentilerini dile getirdiler. Buna göre; Isparta Girişimci Sanayici İşadamları Derneği (IGSİAD) Başkanı Alper Bayhan, İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Uğur Büyükçulcu, El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın, Isparta Sanayici İşadamları Derneği (ISİAD) Başkanı Özcan Pınarcı ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Çağlar program aracılığıyla Milletvekili Bilgiç’e taleplerini aktardılar. Bu talepler, Isparta – Antalya Dereboğazı çift yolunun bir an önce tamamlanması, kültürel ve sanatlar değerlerin korunması, Organize Sanayi Bölgesi ve Deri Organize Sanayi Bölgesinde yaşanan sorunların çözümü ve Kompozit Vadisindeki sorunlar.

“DEREBOĞAZI YOLU MUTLAKA DUBLE YOL OLACAK”

Söz konusu taleplerle ilgili olarak bir açıklama yapan Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç; “Isparta – Antalya Dereboğazı yolunun duble yol olması ilimiz için çok önemli. Biz bunun bilinci içindeyiz. Zaten, 10 km. Isparta, 10 km. Antalya tarafından yolun yapımına başlanmış durumdadır. Geriye kalan 80 km.lik bölümün proje ihalesine çıkılmıştır. DOSB’nin karma sanayiye çevrilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda takıldığımız 1 – 2 sorun var. Onları çözmeye çalışıyoruz. OSB’de mania planı sorunu yaşanıyor. Maalesef bunu aşamıyoruz. Onun için başka bir yere mutlaka ikinci OSB’yi kurmalıyız. Kara Havacılık Okulu yapım çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Kompozit Vadisi konusundaki talebin Bakanlıktan neden döndüğünü tam olarak bilmiyorum. Ankara’ya gittiğimde bu konu ile yakından ilgileneceğim. Akredite Laboratuvarın takipçisi olacağız. Mükemmeliyet Merkezinin projesi var. Bu merkezi Ispartamıza kazandıracağız. Sav Yolundaki kötü koku belediye ile işbirliğinde çözülebilir ancak. Sav çıkışında Antalya yolundaki köprünün tamamlanması gecikti. Çünkü burada ikmal ihalesi yenilenmek zorunda kalındı. Ama, müteahhit orada tekrar çalışmalara başladı ve yakın zamanda tamamlanacak.

“MAALESEF O SORUNU AŞAMADIK”

Evet, bilindiği gibi bir de Organize Sanayi Bölgemizin Havalimanının yanında olması münasebetiyle mania planı sorunu var. Bu sorunu bir türlü aşamadık. Bu nedenle de OSB genişleyemiyor. Bu konuda geçtiğimiz günlerde Ankara’ya gelen OSB Başkanı Mustafa Karabulut beyle konuyu görüştük. Ancak, mania planı konusunda katı bir kural var. Bunu bir türlü aşamıyoruz. Onun için Isparta’ya başka bir alana acilen ikinci bir Organize Sanayi Bölgesi yapılması lazım. Bu sorunun çözümü konusunda Ulaştırma Bakanımızla da görüştük ancak olmadı” dedi. 

Demokrat