SDÜ'nün çevresindeki kamulaştırma alanı içinde bulunan arazi sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi için 2015 bütçesine 10 milyon liralık ödenek konulması için girişimlere başlandı.
 
AK Parti Isparta Milletvekili ve Plan - Bütçe Komisyonu Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Süleyman Demirel Üniversitesi çevresinde kamulaştırma sahası içinde bulunduğu için sahipleri mağdur olan araziler için ödenek çıkartma çalışmalarına başladı.

2015 yılı bütçesinin görüşüldüğü bugünlerde Bilgiç, SDÜ'nün 2015 bütçesine kamulaştırma için 10 milyon liralık ödenek koydurtmaya çalışıyor. Bölgede arazisi bulunan ve kamulaştırma sahası içinde olduğu için sahiplerinin satamadığı arazilerin ciddi sıkıntı yarattığını belirten Milletvekili Bilgiç şunları söyledi:

"Özellikle Mehmet Tönge ve Çünür Mahallemizde bir çok vatandaşımız arazileri kamulaştırma sahası içinde olması nedeniyle ciddi bir mağduriyet yaşıyor. Arazileri ne kamulaştırılıyor ne de sahibi tarafından satılabiliyor. Bu nedenle SDÜ'nün 2015 yılı bütçesine kamulaştırma için ciddi bir ödenek koyulması gerekiyor. Bu yönde çalışmalarımızı ve temaslarımızı aralıksız sürdürüyoruz.
 
Kamulaştırma için 10 milyon liralık bir ödenek sağlanması durumunda Isparta ekonomisine de 10 milyon liralık bir girdi sağlanacaktır. İnşallah Ispartalı hemşerilerimize müjdeli haber veririrz.