Başkan Günaydın, Isparta Belediyesi'nin 'doğal gıda ürünleri' standı ile destek verdiği Gökkubbe Esnaf Alışveriş Günleri açılış töreninde insanları zehirleyen gıda ürünlerine karşı mücade başlattıklarını söyledi.

Günaydın, "Isparta'nın en ücra köşelerinde kirlenmemiş, kimyasal gübrelerle mahfolmamış topraklarını bulduk, oradan elde edilen ürünleri bulduk getirdik" dedi.

Belediyenin destekleriyle Ziraat Ajansı tarafından düzenlenen 1.Gökkubbe Isparta Esnafları İndirim ve Alışveriş Günleri'nin açılışı dün yapıldı. Belediye etkinliğe Isparta'nın yöresel doğal ürünlerini sergileyip, çitfçiler adına satışını yaptığı 400 m2 stant ile katılım sağladı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, açılış törenideki konuşmasında insan sağlığına zarar veren gıdalara dikkat çekerek doğal ve yöresel beslenmeyi işaret etti. Isparta'nın bu değerlerinin ön plana çıkarılıp, farkındalık yaratılmasını amaçladıklarını kaydeden Günaydın, "bir deve karşı karınca mücadelesi başlatıyoruz. Bu ilk adımdır" diye konuştu. Isparta Belediyesi'nin esnafların yararına olan projelere her zaman sıcak baktığını belirten Başkan Günaydın, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne ve esnaf odalarına desteklerinden ötürü teşekkür etti. Günaydın, şöyle konuştu:

ESNAFA DESTEK HER ZAMAN OLMALI

"Bu konulara en iyi şekilde destek veren Esnaf Odaları Birliğimiz ve oda başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün başka kurumlarımızdan da destek aldık. Bundan sonra da daha çok yararlanacağız. Tarım İl Müdürlüğümüz, Ziraat Odası Başkanlığımız ve SDÜ Ziraat Fakültesi bize destek oldu. Esnafımızı destekliyoruz. Bu bir başlangıç. Hatalarımız da olabilir. Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekilimiz 'incik-boncuk' konusuna değindi, kermeslerin ticarete dönüştürülmemesi gibi güzel sözler söyledi. Buna benzer küçük kusurlar burada olabilir. Bugün sağlam bir başlangıç yapmak istiyoruz. Esnaflarımıza destek var. Bu mutlaka olmalı. Her zaman da yapılmalı.

TÜRKİYE'Yİ ETKİSİ ALTINA ALAN BÜYÜK BİR SORUN VAR

Ama bugün burada daha önemli bir şey yapıyoruz. Onun için üniversitemize, Tarım İl Müdürlüğümüze, Ziraat Odamıza herkese ihtiyacımız var. Türkiye'nin şu anda bütün tarımsal üretimlerinde kimyasal gübreler girmiştir. Kar hırsı ile birlikte bu sorun bütün dünyaya yayılmıştır. Ispartamızı da bu sorun kaplamıştır. Gıda konusunda hergün her yediğimiz besinde zararlı genler oluşuyor, gizli zehirlenmeler oluyor. Doğumdan ölüme kadar devam ediyor. Bu bir başlangıç olsun istiyoruz.

KARINCA MİSALİ YOLA ÇIKIYORUZ

Dünyada, Türkiye'de bir dev var. Dev olmuşlar. Bu deve karşılık bir karınca mücadelesi ile bugün başlıyoruz. Biz Belediye gücünü kullanarak bütün köylerimize, kasabalarımıza indik. Nerede ne var? Tarımdan zehirlenmemiş, nitrat gübresi ile bozulmamış toprak aradık. İnsanlar alkol alıyor, mutluluk hissediyor. Daha çok alıyor zihinsel faaliyetleriyle, organlarıyla, yaşama fonksiyonuyla sağlığını kaybediyor. Tarımsal ilaçları ve kimyasal gübreleri kullanmakla toprağımızın sağlığını kaybediyoruz. Bu toprağın geri dönüşümünü sağlamak da minimum 10 yıl sürüyor. Karınca misali yola çıkıyor.

DOĞAL ÜRÜNLER İÇİN LABORATUAR KURACAĞIZ

Bu ilk adımımız. Buradan hedefe ulaşabileceğimize ve Türkiye'ye yayılabileceğimize inanıyorum. En ücra köşelere kadar ziraat mühendislerimize gitti. Vücudumuzda zehirlenmenin en büyük etkisi kanser. Bugün engellenmeyen bir hastalık.

O karınca belki bu konuya da çare bulmuş olacağız. O ücra köşelerde kirlenmemiş, kimyasal gübrelerle mahfolmamış topraklar buluyor. Ve oradan da malzemeler bulduk. Kimyasallıktan uzak, doğal üretim mamulleri. Bulduk ve getirdik. Isparta Belediyesi standında sergiliyoruz, çiftçilerimiz adına satışa sunuyoruz. Belediye olarak bu konuyla ilgili bir laboratuar kurmak istiyoruz. Biz doğallığı elde edeceğiz."