Okuma-yazma bilmeyen insanları tek tek tespit edilerek diploma sahibi yapmayı hedeflediklerini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdür Muhammed Emin Arseven, Isparta’yı okur-yazarlık oranında Türkiye sıralamasında yukarılara taşıyacaklarını söyledi.

Konuyla ilgili bilgi veren Arseven şu açıklamalarda bulundu:“Isparta’da okuma-yazma oranı çok mudur? Yapılan araştırmalara göre Isparta, okuma-yazma oranında geri sıralarda yer alırken aslında bunun böyle olmadığını görüyoruz. Çünkü vatandaş yapılan anketi önemsemiyor ve doğru bilgiler ortaya çıkmıyor.

Biz de ilimizdeki okuma-yazma bilmeyen insanları tespit etmek amacıyla bir projeye imza atmaya hazırlanıyoruz. Bu konuda okul müdürleri ve muhtarların da desteğine ihtiyacımız olduğunu buradan belirtmek istiyorum.

Ancak biz ilk olarak İl Seçim Kurulu’ndan yola çıkarak oy kullanmaya gelen ve imza yerine parmak basan vatandaşların tespiti ile bu işe başlamak istiyoruz. Mahallelere tek tek gidip bu vatandaşları yerinde tespit edeceğiz.

Projenin tamamlanmasıyla Isparta’da okuma-yazma bilmeyen vatandaşın kalmayacağına inanıyoruz. Bu vatandaşlarımızı tespit ettikten sonra kurumumuzda ufak bir sınav yaparak ilkokul diploması yerine geçen bir belge vereceğiz.

Bir de ilimize kırsal alan ve diğer illerden çok fazla göç olduğu için bu oran fazla çıkıyor. Yine bir istatistiğe göre il merkezindeki okuma-yazma bilmeyen vatandaşların sayısı ilçelerimize göre daha fazla. Bu yüzden il genelinde kapsamlı bir çalışma yapılacak.”