Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Okutan, Isparta'ya yapılacak 600 yataklı bölge hastanesi için Japonya'dan da üç inşaat şirketinin yatırım yapmayı planladığını söyledi.
Okutan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eğirdir yolu üzerinde yapılması planlanan bölge hastanesinin Japonya'nın inşaat firmalarının dikkatini çektiğini kaydetti. Japonya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın sağlık yatırımları için üç firma temsilcisini Türkiye'ye gönderdiğini söyleyen Okutan, Japon inşaat şirketleri Taisei Corparation temsilcisi Jun Morita, Itec İnşaat firmasından Shutaro Sunai ve Yomashita Inc temsilcisi Yusuke Mori'nin Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya'yı ziyaret ettiklerini ve son olarak Isparta'ya geldiklerini bildirdi.
Japon işadamlarının Isparta Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek, hastanenin teknik bilgileri ile sağlık hizmetleri hakkında bilgiler aldığını ifade eden Okutan, kendilerinin de hastaneyi gezdirdiklerini aktardı. Japon firmaların ülke genelinde çeşitli inşaat işlerinde yer aldıklarını belirten Okutan, ''Japonya'da üç dev inşaat şirketin temsilcileri, Isparta'da yapılacak bölge hastanesi için yatırım yapmayı planlıyorlar. Bunun için sağlık envanterini çıkarıyorlar'' dedi.
Japonya'nın inşaat sektöründe bir hayli ilerlemiş bir ülke olduğunu kaydeden Okutan, kamu-özel ortaklığı ile yapılacak bölge hastanesi projesinde de yer almak istediklerini bildirdi.
Itec inşaat firması temsilcisi Shutaro Sunai, Isparta'da kamu özel ortaklığıyla yapılacak yeni hastane yatırımına talip olabileceklerini aktardı. Türkiye'deki hastanelerin durumlarını öğrenmek için geldiklerini belirten Sunai, hastanelerin hasta durumları, sağlık hizmetleri hakkında bilgi aldıklarını söyledi.
Isparta'nın deprem kuşağında yer aldığını belirten Sunai, yeni yapılacak hastane konusunda da depreme dayanıklılığının ön planda tutulması gerektiğini belirtti. Japonya olarak depreme ve yapı güvenliği konusunda yeterli deneyime sahip olduklarını ifade eden Sunai, bu nedenle bu projeye girmek istediklerini belirtti.
Japonya'dan gelen iş adamları hastaneyi gezdi ve Okutan'dan bilgiler aldı.