Muhasebeciler günü nedeniyle Isparta SMMM Odası Başkanı Şükrü Kaya ve beraberindekiler Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti. Ziyarette hükümetin dün itibariyle uygulamaya soktuğu Torba Yasa ile birlikte gelen afların çoğu kesim için olumlu olduğunu söyleyen Başkan Kaya, vergisini ödeyen mükellefler içinse bir takım haksızlıkları beraberinde getirdiğine dikkat çekti. Isparta Valisi Memduh Oğuz ise, günden güne artan borçların toplum psikolojine etkisinin büyük olduğunu aktardı. Oğuz yasanın, insanların psikolojilerine olumlu etkiler yaratacağına değindi.

ÖNCE ÇELENK SUNMA, ARDINDAN VALİYİ ZİYARET

      Muhasebeciler Günü nedeniyle Isparta Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından düzenlenen törende Isparta anıtına çelenk sunuldu. SMMMO Başkanı Şükrü Kaya başkanlığındaki heyet daha sonra Isparta Valisi Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

ZİYARETTE TORBA YASA KONUŞULDU

      Kaya, ziyarette yaptığı konuşmasında hükümet tarafından onaylanan Torba yasa kapsamında mükelleflerin en iyi şekilde yararlanmasını sağlamak için bilgilendirme çalışması yaptıklarını aktardı. Kaya, Torba yasanın getirdiği kolaylıkların yanı sıra vergisini zamanında ödeyenlere bu yasanın biraz haksızlık olduğunu söyledi. Kaya, “Torba kanunundaki 9 bölümden oluşan düzenlemeye göre 31 Aralık 2010 tarihine kadar ödenmemi, vergiler ile bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, idari para cezaları, gümrük vergileri, belediyelerin beyannamelere ilişkin vergileri, 2010’da tahakkuk eden vergileri, ödenmemiş ücret, su kullanım, büyük şehir belediyelerinin su ve atık bedeli alacakları yeniden yapılandırma kapsamına alındı” şeklinde bilgi verdi.

“KANUNU MESLEKTAŞLARIMIZA ANLATACAĞIZ”

      TÜRMOB camiası olarak bu yeni düzene muhasebecilerin en iyi şekilde hazırlanacağını aktaran Başkan Kaya, “Türk Ticaret Kanunu’nun başarılı bir şekilde hayat bulmasını sağlamış olacağız’ dedi. Kaya, bu düzenlemenin Türkiye için, ticari hayat için meslek için başarı ile uygulanması gerektiğine dikkat çekti.

“MUHASEBECİLER DEĞER KATAR”

      Muhasebecilerin insanların, kurum ve kuruluşların gelecekleri doğrultusunda şekil almalarında katkıda bulunan ve güvenilen profesyonel kişiler olduğunu hatırlatan Başkan kaya, “Aynı zamanda devlete, topluma, mesleki kuruluşlara, müşterilerine ve kendine karşı sorumlulukları olan meslek sahibidir. Bunlar dürüstlükle bütünleşip, açıklık ve objektiflik kapsamında haberleşerek, karmaşık verileri yararlı bilgi haline dönüştürerek değer yaratırlar” dedi.

DENETİMİ NASIL OLACAK

     Başkan Kaya, 21 yıllık mesleki çalışmalarında mesleki bilgi şölenlerinde hep tartıştıkları ve uzlaştıkları konunun başında muhasebe mesleğinin geleceğinin denetimi olacağı konusunun geldiğini kaydetti.  Kaya, “T.T.K’nunun getirdiği en önemli değişiklikle şirketler ve kooperatiflerin denetim mekanizması tamamen değişmektedir. Genel Kurulla seçilen murakıp ve denetçilerin yerini bağımsız denetim şirketleri veya YMM ve SMMM’lerden oluşan denetçiler alacaktır” şeklinde bilgi verdi.

“HER ZAMAN DAYANIŞMA İÇİNDE OLUN”

      Gelecek kuşaklara mensubu olmaktan gurur duyacakları bir meslek örgütü bırakmanın amaçları olduğunu aktaran Başkan Kaya, “Bu bağlamda meslek mensuplarımıza düşen görev, dayanışma içinde birbirimizin haklarını koruyarak mesleki faaliyetlerini sürdürerek, yaratılan yeni iş olanaklarından ortaya çıkan ulusal katma değerden hak ettikleri payı almak için yapılan çalışmaları artırmak olacaktır” dedi.

VALİ OĞUZ; “TORBA YASA BARIŞ GETİRİR”

      Isparta Valisi Memduh Oğuz ise yaptığı konuşmasında hükümetin çıkardığı Torba Yasa’nın toplum içinde barış ve huzuru getireceğini kaydetti. Vali Oğuz, Günden güne artan borçların toplum psikolojisini etkilediğine değinen Vali Oğuz, bu yasadan 70 milyon insanın faydalanabileceğini aktardı.

“MUHASEBECİLER EKONOMİNİN NABZINI TUTAR”

      Muhasebecilere bu konuda çok büyük görevler düştüğünü aktaran Vali Memduh Oğuz, bu meslek örgütlerinin kendilerine olan güven mekanizması içerisinde bilgilendirme çalışmaları yapması gerektiğini söyledi. Oğuz, “Muhasebecilik önemli bir meslek grubu. En önemlisi ekonomiye büyük katkısı olan muhasebeciler öte yandan kamuoyunun nabzını en iyi şekilde tutan insanlardır.  Isparta’da yaklaşık 320 mali müşavirin olması gücümüze güç katacaktır” şeklinde konuştu.