Firmaların ürün ve hizmetleri ile alakalı tanıtım amaçlı sokaklarda dağıttıkları broşürlerle ilgili Isparta Belediyesi’nden önemli bir açıklama yapıldı. Isparta Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre; sokakta broşür dağıtmak belediye meclisi kararı ile ücrete tabii.

Isparta Belediyesi’nden yapılan açıklama şu şekilde; “Son günlerde yoğunluk kazanan sokakta ilan ve reklam dağıtımı konusunda halkımızı bilgilendirme gereği doğmuştur.

Sokakta ilan ve reklam dağıtacak olan ilgili firmalar; 2464 sayılı Belediye Gelirler Kanununun 15. Maddesinde yer alan İlan ve Reklam Vergisini ödemekle mükelleftir. Broşürler dağıtılmadan önce Zabıta Müdürlüğü’nden onay alınacak bu onaydan sonra ise Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden her bir broşür başına meclisimizce belirlenen cüzi miktardaki ücret ödendikten sonra mühürlenecektir. Sokakta ancak belediyemiz tarafından mühürlenen broşürler dağıtılabilir. Belediyeden onaylanmadan dağıtılan broşürlerle ilgili yasal işlem yapılacak ve para cezası kesilecektir. Kontrolsüzce dağıtılan broşürlerin içeriğinin takip edilmesi ve çevre kirliliğini önlemeye yönelik aldığımız tedbiri halkımızın mağdur olmaması adına kamuoyuna duyururuz”