Çiftçilere Süt Desteklemesi Yarın Yatıyor Çiftçilere Süt Desteklemesi Yarın Yatıyor


Isparta Esnaf Odaları Birliği ve Göller Bölgesi Teknokenti KMA Yazılım Firması işbirliğiyle hayata geçirilen Esnaf Cebinde uygulamasından yararlanacak esnafımızın kurye ihtiyacının karşılanmasını sağlamak amacıyla Paket Taxi’nin kurucusu Raşit Emir Süer, Birlik Başkanı Ahmet Tural’ın davetiyle Isparta’ya geldi.  Süer, “Ahmet Başkanımızın bu projeyle tarihe geçeceğinden de gönülden inanıyorum. Bu ekip ileride çok konuşulacak” dedi.

Paket Taxi’nin kurucusu Raşit Emir Süer Birlik Binası Toplantı Salonunda düzenlenen söyleşide, Paket Taxi’nin kuruluşunun yanında projelerini ve başarı hikayelerini anlattı.  Burdur ESOB Başkanı Metin Sipahi, oda başkanları, oda yönetimleri, oda genel sekreterleri ve KMA Yazılım Firma Müdürü Kaan Murat Ayvaz’ın  katılımıyla düzenlenen  söyleşide konuşan Birlik Başkanı Ahmet Tural “Göller Bölgesi Teknokenti KMA Yazılım Firması işbirliğinde ilimiz esnafının düşük komisyon yüksek kar marjıyla e ticaret üzerinden satış ve pazarlama yapmasına imkan tanıyan Esnaf Cebinde Uygulamasının tanıtım çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. İşletme kayıtlarının alınmaya başlandığı uygulamanın esnafımıza tanıtılması noktasında bizzat oda bakanlarımızla birlikte esnafımızı ziyaret ederek avantajlarını anlattım. Şu anda sahada ekiplerimiz ilk etapta yeme içme sektöründe faaliyet gösteren esnafı tek tek ziyaret ederek, kayıtlarını alıyor. 100’ün üzerinde firma uygulamaya kayıt yaptırdı.  Buradan çağrımızı bir kez daha yineliyoruz. Bu proje bizim değil Isparta esnafınındır. Bu nedenle projeye sahip çıkmak zorundayız.  Türkiye’ye örnek olacak bu uygulamada kazanan esnafımız olacak, Isparta’nın parası Isparta’da kalacak” dedi.


KURYE HİZMETİ PAKET TAKSİYLE VERİLECEK
Uygulamanın başarıya ulaşmasında önemli ayaklardan birinin de sipariş kurye sistemini oluşturmak olduğunu belirten Başkan Tural “ Bunun için çalışmalara başladık. Paket Taxi Kurucusu Raşit Emir Süer’in daha önce Isparta’ya geldiğini öğrendik. İyi Parti Milletvekilimiz Aylin Cesur, kendileriyle   istişarede bulunmamızda yardımcı oldu. Bu nedenle milletvekilimize teşekkür ediyorum.  Raşit kardeşimle kurye hizmeti konusunda görüşmelerimiz oldu ve bu konuda önemli mesafe kat ettik. Kendisini de bugün Birliğimizde ağırlamaktan çok mutluyuz.  İnşallah çok yakın zamanda Esnafa Cebinde uygulamasının kurye hizmetini paket taksiyle sağlamış olacağız. Kendilerine desteği, ilgi ve alakalarından dolayı şahsım ve esnafımız adına teşekkür ederim” diye konuştu. 
ADINIZ TARİHE GEÇECEK 
Söyleşisinde  global ekonomide esnaf ve sanatkarların önemine vurgu yapan  Paket Taxi Kurucusu Raşit Emir Süer “Biz de yola çıkarken sizlerin verdiği mücadeleye benzer mücadele verdik. Artık küresel ekonomide kuryelik bir meslek dalı. Biz kendisini beyaz yakalı olarak tanıtanlardan daha fazla kazanan ve kuryeliği meslek olarak yapan profesyoneller yaratmak üzere Paket Taxiyi 2016’da kurduk. 2022 yılında da Migros A.Ş’ye devrettik. Sayın Vekilimiz Aylin Cesur Ahmet Başkanımızın talebiyle birlikte beni arayınca ben de, mutlaka bu işlerin yapılması gerektiğini düşünen biri olarak buraya geldim. Ben Ahmet Başkanımızın bu projeyle tarihe geçeceğinden de gönülden inanıyorum. Bu ekip ileride çok konuşulacak. Çünkü global sermayeler bizim cebimizden alıp parayı yurtdışına götürüyorlar. Herkesin el atması gereken milli bir proje.  Özellikle STK’ların dijitalleşmesi bağlamında bence yapılan ilk girişim. Bu da bir girişimcilik örneği. Başarıya ulaşacağından eminim. Ayrıca Kaan kardeşimi de yaşadığı şehre, ülkesine sahip çıkmasından dolayı da kutluyorum. Sizleri kutluyorum. Mükemmel bir şey yapıyorsunuz. Yakın bir tarihte girişimcilikle STK’yı buluşturan insanlar olarak anılacağınızı şimdiden söylüyorum. Gurur duydum. Hem de geleceğe dair çok umutlandım” dedi. 


ZANAATIN ÖNEMİNİ BİLEREK
YENİ BİR UYGULAMA BAŞLATIYORUZ 
Elektrik ve su tesisatçılarının çağrılabildiği yeni bir uygulama yaptıklarını kaydeden Süer, “Ustalarımıza 20 bin lira maaş vererek başlatıyoruz.  Restoranlarda yemek bedellerinin yüzde 65’ini karşılıyor, tatil imkanı sunuyoruz. Burada ilk ustada benim. 60 kişilik bir yatırımcı grubumuz var. 2023 sonuna kadar 100 milyon TL bütçe koyduk. Toplamda 600 milyon liralık bütçe oluşturuyoruz. 2023 sonunda 310 ustaya ulaşmış olacağız. Araçlarımız özel tasarlandı. Yani bu yenilenen dünyada en popüler şirketlerden biri olmaya niyetlendik.  Markayı yurtdışına çıkararak, bayrağımızı dalgalandırmak adımızdan bahsettirmek istiyoruz.  Yenilenen dünyada sanatkarların kıymetini bizler biliyoruz. Hepimiz CEO olamayız. Birilerinin bu işleri yapması gerekiyor. ABD’de elektrik ve tesisat ustasının saatlik ücreti 400 dolar ve tamir yok, değiştirmek zorundasınız. Zanaatkarlığın değerlendiği yeni bir dünya yaratıyoruz. Şimdi ustalık mesleğinin popülasyonunu artıracak yeni bir iş üretiyoruz” diye konuştu. Söyleşi, soru cevap şeklinde son buldu.