Burada hayvanlar kısır-laştırılarak korunuyor. Burdurun 2 katı büyüklükte ve daha zengin imkanlara sahip İsparta'da ise, sokak hayvanları yakalandıktan sonra uzak yerlere bırakılıyor.

Sokak hayvanları için Merkez talep ettiler
Türkiye Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAPj Genel Başkan Yardımcısı Nesrin Cıtırık, sokak hayvanları için Kısırlaştırma Merkezi kurulmasını istedi.

Türkiye Hayvan Haklan Federasyonu (HAYTAP) Genel Başkan Yardımcısı Çıtırak, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı ziyaret etti. Türkiye genelinde sokak hayvanlarının korunmasına yönelik çalışma başlattıklarını anlatan Çıtırak, amaçlarının hayvanları çöplüklere, hayatlarını sürdüremeyecekleri alanlara terk edilmesini önlemek olduğunu söyledi.
 

Isparta'da Hayvan Kısırlaştırma Merkezi kurulması için Başkan Günaydm'dan destek isteyen Çıtırık, şöyle dedi: "Kısırlaştınlan hayvanlar sakinleşir. Saldırgan olmazlar. Düğü kısırlaştırmadan geçiyor. Bu konuda Belediye olarak yardımlarınızı bekliyoruz."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da konu hakkında gerekli değerlendirmeleri yapacağını kaydetti.

Hayvan koruma, kollama ve hakları konusunda İsparta sınıfta kaldı. Yanı başımızdaki Burdur'da Belediye, Türkiye'nin en modern bakımevini kurarak hayvanların ve hayvanseverlerin hizmetine sundu. Daha zengin koşullara sahip Isparta Belediyesi ise sokak hayvanları konusunda kılını kıpırdatmıyor. Sokaktan toplanan hayvanlar yakalandıktan sonra uzak yerlerde ölüme terk ediliyor. HAYTAP-Hayvan Hakları Federasyonu yöneticileri, Anadolu İmdat Turu'nun 8.gün ziyaretleri kapsamında Burdur Bakımevi'ni ziyaret etti. 1 veteriner, 2 stajer öğrenci ve 3 bakıcının görev yaptığı Bakımevi 'nde hayvanların kısırlaştınldıktan sonra bakım altında tutulduğunu gören HAYTAP, Burdur Belediye Başkanı Sabahattin Akkaya'ya teşekkür ziyaretinde bulundu.

Burdur'dan memnun ayrılan HAYTAP Heyeti, İsparta çalışması kapsamında hem Vali Memduh Oğuz'u hem de Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı ziyaret etti. Heyet, her iki ziyarette de İsparta'da acilen kısırlaştırma merkezi ve bakımevi kurulması gerektiğine dikkat çekti. HAYTAP heyeti, Isparta'dan umutlu ayrıldı ama kısa sürede kısırlaştırma merkezi ve hayvan bakımevinin kurulup, kurulmayacağı bilinmiyor.