Eski Başkan İsmail Çalışkan'ın her fırsatta "Ispartaspor'u kendi paramla götürüyorum." Mantığı fos çıktı. Dün Kulüp binasında bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Mehmet Aksın ve futbolcular İsmail Çalışkan tarafından futbolculara verilen çeklerin batık bir şirkete ait olduğunu ve bu çeklerin karşılıksız çıktığını belirttiler Geçtiğimiz haftalarda Ispartaspor Kulübü tarafından İsmail Çalışkan'a verilen yetkilerin "kötüye kullanıldığı" gerekçesiyle 12 yönetim kurulu üyesi İsmail Çalışkan'ın görev süresine son vermiş ve yeni oluşturdukları yönetimle Başkanlığa Mehmet Aksın'ı getirmişti.

   Dün ise Ispartaspor Kulübünde yapılan bir toplantı ile İsmail Çalışkan'ın söylemlerinin yalan olduğu bir kere gözler önüne serildi. Takım Kaptanı Ali Özdoğan sözcülüğünde bir basın toplantısı düzenleyen futbolcular, eski Başkan İsmail Çalışkan tarafından kendilerine verilen çeklerin batık bir şirkete ait olduğu ve dolayısıyla bu çeklerin karşılıksız çıktığı belirtildi.

MEĞER ÇEKLER KARŞILIKSIZMIŞ

Toplantıda söz alan futbolcu Oğuz ise İsmail Çalışkan tarafından birçok futbolcuya çek verildiğini ancak verilen çeklerin batık bir şirkete ait olduğu için çeklerin de karşılıksız çıktığını iddia etti. "Çalışkan bize alacaklarımızın karşılığı olarak birçok arkadaşımıza çek verdi. Biz bu çeklerle bankaya gittiğimizde banka bu çeklerin batık bir şirkete ait olduğunu ve bu çeklerin hiçbir karşılığı olmadığını söyledi. Biz de bunun üzerine Sayın Çalışkan'la tekrar görüştük. Kendisi bizden karşılıksız çekleri alarak kendi şirketinin çekini vereceğini söyledi. Ancak kendi çeklerini de vermedi. Biz bu karşılıksız çıkan çekleri aldığımız zaman makbuza imza attığımız için şimdi alacağımız da yok görünüyor. Fakat bize Çalışkan kendi şirketinin çekini hala vermemiştir."dedi.

 ÇALIŞKAN'IN HİÇBİR YETKİSİ YOKMUŞ

  Diğer taraftan Ispartaspor'un eski Başkanı İsmail Çalışkan hakkında da bazı söylemlerde bulunan Başkan Aksın, çalışkan'ın hiçbir yetkisinin olmadığını ve Isparatspor'un 6 bin 500 Ytl'sine göz diktiğini iddia etti. "Sayın Çalışkan benim kimsenin parasına ihtiyacım yok demiştir. Ancak İddia'dan gelecek paranın 6 bin 500 Ytl'sini tahsil için makbuz kesmiştir. Benim paraya pula ihtiyacım yok" diyenler şimdi kulübün 6 bin 500 Ytl'sine göz dikmiştir. Ayrıca Bizim seyircimizin Kütahya maçında yaptığı kötü tezahürat, saha tahribatı ve sahte doktor kargaşası kulübe 4 bin 500 Ytl para cezası getirmiştir. Ben bu saatten sonra bu tür bir takım seyircisine güvenim kalmamıştır. Side maçına da seyircisiz gideceğiz."dedi.

YA VEKÂLET KÖTÜYE KULLANILSAYDI?

 Ayrıca eski Başkan İsmail Çalışkan tarafından geçtiğimiz aylarda Ispartaspor Kulübü adına avukat Faruk Pabuccu'ya verdiği vekâleti de dün basın mensuplarına bir kere gösteren yönetim kurulu üyeleri Külubun son anda büyük bir hatadan döndüğünü belirttiler. İşte verilen vekalette yer alan bazı notlar: "ıspartaspor derneği adına, devlet daireleri, TFF'ye bağlı tüm kurul, kurum ve komitelere, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'ne, Kulüp adına, sponsorlar v.s. üçüncü kişiler ile görüşmeler yapmaya, sözleşmeler düzenlemeye, kulübe gelir kazandırmaya, kulübü borçlandırmaya, kulüp adına ihale düzenlemeye, T.C. hudutları dahilinde bilumum ihalelere katılmaya."gibi daha bir çok konuda avukata yetki verilişinin de yeni yönetim tarafından büyük bir yanlışlık olduğu ileri sürüldü.

FUTBOLCULARIN ÖDEMELERİNİ BEN YAPACAĞIM

Diğer taraftan futbolcuların sıkıntısını dinleyen Başkan Mehmet Aksın, futbolcuların alacaklarını ödeyeceklerini söyledi. "Sayın Çalışkan bize evrak vermediği için biz de futbolculara bir ödeme yapamıyoruz. Çalışkan kongreye kadar evrak vermem diyor. Bende bu futbolcuların kongreye kadar bekleyemeyecekleri için mağdur olmamalarından dolayı ödemelerini yapacağım."dedi.

 ISPARTASPOR KULÜBÜNE 4 BİN 500 YTL CEZA

 Türkiye Futbol Federasyonu Ispartaspor-Kütahyaspor maçında çıkan olaylar ve sahte doktor iddialarına ilişkin olarak Ispartaspor Kulübüne sahte doktor için 2 bin 500 Ytl, kötü tezahürat için bin Ytl ve saha tahribatı için de bin Ytl olmak üzere toplam 4 bin 500 Ytl para cezası verdi.

  Kötü gidişini 4-5 haftadır sürdüren Ispartaspor'da her geçen gün sürprizler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak deplasmanda Kütühyaspor ile yaptığı karşılaşma sonrası 3 önemli husustan dolayı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Ispartaspor Kulübüne 4 bin 500 Ytl para cezası geldi. Başta sahte doktorluk olmak üzere Kütahya stadında yapılan kötü tezahürat ve saha tahribatından dolayı kulübe toplam 4 bin 500 Ytl para cezasının geldiğini dün yaptığı basın toplantısı ile kamuoyuna duyuran Başkan Mehmet Aksın, bunu yapanların Ispartaspor seyircisi olamayacağını ve Side maçına seyircisiz gitme kararı aldıklarının altını çizdi.

 OLAN YİNE FUTBOLCULARA OLDU

 Ispartapor Kulübünde 4-5 haftadır yaşanan yönetim krizi, dün futbolcuları basın açıklaması yapmaya yönlendirdi. Ispartaspor futbolcuları adına bir açıklama yapan Kaptan Ali, kulüp içinde giden kötü gidişatın faturasının oyunculara kesildiğini ancak kamuoyunun gerçeklerin bilmediğini iddia etti. Kaptan Ali yaptığı basın açıklamasında, "futbolcular tüm alacaklarını aldı" gibi söylentileri netleştirmek için toplantıyı yaptıklarını ve aksine oyuncuların şu ana kadar paralarının tamamını aldılar." Söylentilerinin asılsız olduğunu söyledi. "Kulüpte 4-5 haftadır süregelen sürünceme bizi de oyuncular olarak ciddi sıkıntılara sokmuştur.

  Biz de bugün arkadaşlarımla beraber kamuoyunu bazı gerçekleri anlatmak için bu toplantıyı yapma ihtiyacı duyduk. Takım kaç haftadır galibiyet yüzü görmüyor. İlk yarı sonlarında bu kulübü bırakıp kaçanlar iyi oldu ama biz toplum nazarında kötü bir izlenimle karşı karşıya kaldık. Bir çok kişi çıkıp "futbolcular paralarının tamamını aldı" dediler. Ancak bu doğru değildir. Oyuncu arkadaşlarımın ve benim kulüpten alacağımız paralarımızın çoğu duruyor. Biz zorlu şartlarda maç oynuyoruz. İsmail Çalışkan da elinden geleni yaptı. Ancak gücü yetmedi. Biz bugüne kadar eski yönetimde sadece 300'er milyon para aldık. 350-400 milyar para verildi denildi. Evet verildi ama bu paralar giden futbolculara verildi. Bizim buradan seyircinin desteğine ihtiyacımız var."dedi.

Kaynak: Yeniekspres Gazete