CHP Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, araç plakasının harf grubunun "CHP" olması nedeniyle trafik polislerince özellikle cezalandırıldığını, kendisinden habersiz 4 bin YTL'lik ceza kesildiğini söyledi.

    Polisleri İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya şikâyet eden Coşkuner, "Trafik cezaları beni yıldıramaz, plakamı değiştirmeyeceğim" dedi. "06 CHP 32" plakalı aracıyla yurt genelinde gezilere gittiğini, heyetlerle birlikte yapılan seyahatlerde TBMM ya da valilerin resmi plakalı aracını takip ederken polislerin o araçları geçirdiğini anlatan Coşkuner, kendisini ise durdurduğunu söyledi. Coşkuner, "'Milletvekiliyim, heyetteyim' dediğimde geçiriyorlar, ama arkadan ceza geliyor" dedi.

  Coşkuner şunları söyledi: "Bu cezaların artık plakamı cezalandırmak için yazıldığını biliyorum. Geçtiğimiz günlerde önümden eski bir bakan bastı gitti, onu durdurmadılar, beni durdurdular. Artık dayanamadım, bölge müdürlüğüne gittim. 'Bindiğiniz dalı kesiyorsunuz' dedim. Müdür bana, 'Zaten doğudan geldim, yine giderim' dedi.

   Bakana durumu anlattım, sağ olsun ilgilendi. Ancak cezalar Maliye'ye gitmiş, yapacak bir şey yok. Peşin ödersem yüzde 25 indirim olacakmış. 12 Eylül'den önce Isparta plakası yüzünden solculardan dayak yerdim. Şimdi polisler ceza yazıyor. Polislerden de şikâyetçi değilim, sistem yanlış'' dedi.