Türkiye'yi değiştirecek 250 yatırımdan birisi Isparta OSB'de hayata geçirildi. 110 milyon TL yatırım, 300 istihdam. Coca-Cola Fabrikasını Cumhurbaşkanı açacak.
 
Coca-Cola'nın Türkiye'deki en ileri teknoloji ile kurulan, 220 milyon litre üretim kapasitesine sahip Isparta'daki 10.fabrikası, 12 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılacak.
 
​Ekonomi Bakanlığı, Türkiye'nin gündemindeki dev  projelerin verilerini kamuoyu ile paylaştı. Türkiye'yi değiştirme iddiasıyla kamuoyuna sunulan 250 özel sektör yatırım projesinin içerisinde Isparta'yı da ilgilendiren bir yatırım bulunuyor. Coca Cola'nın Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımını tamamladığı fabrika, Türkiye'yi değiştirecek 250 dev yatırım içerisinde gösterildi. 110 milyon TL'lik komple yeni yatırımda 300 kişiye istihdam sağlanacak. Coca-Cola'nın Türkiye'deki 10.fabrikası olan Isparta tesisi, 220 milyon litre üretim kapasitesi ile en ileri teknolojiye sahip.

​Türkiye'yi değiştirecek 250 yatırım arasına yer alan Coca-Cola'nın Isparta Fabrikası'nın açılışı 12 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Tesis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile hizmete açılacak. Coca-Cola'nın açılışı için Isparta'ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programı henüz netleşmedi. Erdoğan'ın Isparta 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda miting de yapması bekleniyor.

TÜRKİYE'NİN 10.FABRİKASI

​Öte yandan Coca Cola İçecek CEO'su Burak Başarır, ​"Isparta fabrikası ile ilgili olarak Turkishtime adlı ekonomi dergisine şu beyanatı verdi:

​"Anadolu Grubu'nun ana hissedarı olduğu, Türkiye, Ortadoğu, Orta Asya ve Pakistan'da toplam 10 ülkede, 24 fabrika ve 10 bin çalışanla faaliyet gösteren bölgesel bir Türk şirketi olan Coca- Cola İçecek olarak Türkiye'deki onuncu fabrikamızı Isparta'da açmaya hazırlanıyoruz. 1964 yılından bu yana Türkiye ile beraber büyüyoruz. Bölgesel olarak içinde bulunduğumuz zorlu şartlara rağmen faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalara inanıyoruz. Ana hissadarımız Anadolu Grubu ile yatırımlarımıza devam ediyoruz.

DÜNYANIN EN BÜYÜK BEŞİNCİ ŞİŞELEME FABRİKASI

​Dünyanın hacim açısından en büyük beşinci, nüfus açısından en büyük ikinci büyük şişeleme şirketiyiz. Türkiye, Pasiktan, Orta Asya ve Orta Doğu bölgesinde uzun yıllardır üretim yapıyoruz. Bu süreçte, birçok ekonomik dalgalanma yaşadık. Her bölgede ve her ülkede zaman zaman ekonomik krizlere karşı karşıya kalıyoruz. Önemli olan, kriz dönemlerinde doğru hareket edebilmektir. Biz Cola Cola İçecek olarak; deneyim ve birikimimizle zor zamanlardan güçlenerek çıkmayı başardık. Hem Türkiye'nin hem de dünyanın içinde bulunduğu değişken şartlar altında ülkemize olan inancımızla büyümeye devam ediyoruz.

220 MİLYON LİTRE ÜRETİM KAPASİTESİ, 300 İSTİHDAM

​Türkiye'de son 10 yılda 1 milyar dolar yatırım yaptık. Türkiye'nin 81 ilinde 300'den fazla bayimiz ve 10 bin kişilik satış ordumuzla hizmet veriyoruz. Son 10 yılda Türkiye'deki satış hacmimizi 2 katına çıkardık. Isparta'da 110 milyon liralık yatırım ile açacağımız fabrika, Türkiye'deki 10.fabrikamız olacak.

Aynı zamanda ülkedeki tüm fabrikalarımız arasında en ileri teknolojiyle donatılmış üretim hatlarına sahip.

220 milyon litre üretim kapasitesi ve 300 kişilik doğrudan ve dolaylı istihdam etkisi yaratacak. Önümüzdeki dönemlerde yine hem Türkiye'de hem de uluslararası operasyonlarımızda yatırımlarımıza devam edeceğiz. Türkiye'de yarattığımız her 1 TL ekonomiye 6.8 TL kazandırıyor, doğrudan ve dolaylı olarak 30 bin kişiyi istihdam ediyoruz. Isparta'da hizmete açacağımız yeni fabrikamızın bölgeye yeni bir hareket getireceğine inanıyoruz."