Zaman zaman tonlarca çöpün içerisinde yaşayan insanlara ilişkin haberleri gazete ve tv"lerde izleriz. Bu çöp evlerden biri de dün Yedişehitler Mahallesi"nde ortaya çıkarıldı. Komşularının Alo Zabıta hattını arayarak şikayetçi olduğu şahıs hakkında yasal işlem yapılırken evdeki çöplerde Temizlik İşleri ekiplerince boşaltılarak ev ve çevresi ilaçlandı.

    Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bir telefon ihbarını değerlendirerek Yedişehitler Mahallesi 2913 sokakta oturan Şaban Polat adındaki şahısın evinde inceleme yaptılar. Yapılan incelemede evin etrafında hurdalar, karton mukavva kutular, ekmek artıkları, büyük boy naylonlar, çürümeye yüz tutmuş büyük boy reklam tabelaları, kırık tuğla ve inşaat malzemelerinden oluşan bir çöp dağıyla karşılaştılar.

    Temizlik İşleri Müdürü Halil Gülderen, Başkan Yardımcısı Ahmet Aydemir olay yerinde incelemelerini sürdürürken o esnada evde bulunmayan 74 yaşındaki ev sahibi Şaban Polat 3 tekerlekli bir motosiklete yüklediği yeni çöplerle olay yerine geldi. Evinin çevresinde bulunan çöplerin kendisine lazım olduğunu söyleyerek çöp kamyonlarına yüklenmesine razı olmayan Şaban Polat hakkında Çevre Koruma ve Kabahatlar Kanununa göre cezai işlem uygulandı.

    Başkan Yardımcısı Ahmet Aydemir şahısın komşularının kötü kokudan rahatsız olarak ihbarda bulunmaları sonucu ortaya çıkan çöp evin tamamen temizlendiğini ve ilaçlanarak dezenfekte edildiğini belirterek, “Temizlik sadece cadde ve sokakların süpürülmesi ile bitmiyor. Çevreye zarar veren tüm etkenlerden korumak da gerekiyor. Bazen bu tür çöp evlerde ortaya çıkabiliyor. Halkımızdan bu tür durumları bizlere bildirmelerini rica ediyoruz” dedi.