Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, karaciğerindeki bir damarda kitle tespit edilen kadının kasığından girilerek, kitlenin beslenmesi durduruldu ve cerrahi müdahale ile alınarak, sağlığına kavuşması sağlandı.

SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Girişimsel Radyoloji Ünitesi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kayan, karnında şişlik ve ağrı şikayetiyle gelen bir kadının karaciğerindeki bir damarda 10 santimetre büyüklüğünde kitle tespit edildiğini bildirdi. Kitlenin büyük olması nedeniyle acil cerrahi müdahale gerektiğini aktaran Kayan, yüksek kanama riski nedeniyle cerrahi müdahaleyi hemen gerçekleştirmediklerini, bunun yerine önce Girişimsel Radyoloji Ünitesi'nde kasıktan girme yöntemini uyguladıklarını söyledi.

Kadının kasığından girerek kitleyi besleyen damara ulaştıklarını ve damar yatakları ile ana damarı küçük partiküller vererek tıkadıklarını anlatan Kayan, ''Bu yöntem ile kitleyi besleyen damarları durdurduk ve hastayı cerrahi müdahaleye sevk ettik. Burada da hastanın kitlesinde herhangi bir kanama komplikasyonu oluşmadan kitle güvenli bir şekilde çıkarıldı'' diye konuştu.

Hastanın sağlığına kavuştuğunu belirten Kayan, bu uygulamanın cerrahi müdahaledeki riski en aza indirdiğini kaydetti. Uygulamayı Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ilk defa uyguladıklarını aktaran Kayan, uygulamanın da sayılı merkezlerde yapılabildiğini ifade etti.