Kayak Merkezinde 2016 - 2017 Kayak Sezonu önceki gün sona erdi. Bu yıl sezon uzun bir süreye yayılırken, Yılbaşı ve Şubat tatilinde de istenen karın yağması merkezdeki işletmeleri gelir seviyesi açısından mutlu etti.

Davraz Kayak Merkezi, 2016 - 2017 Kayak Sezonunu kapattı. Ancak, Merkezin yukarı bölümlerinde 10 Mayıs'a kadar kayak yapılabilecek. Bu yılkı kayak sezonundan oldukça memnun olduklarını ifade eden Davraz Kayak Merkezi Mekanik Tesisler Sorumlusu Ömer Tetik, merkezin son durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tetik konuşmasında; "Davraz Kayak Merkezinde 1 Mayıs 2017 tarihi itibariyle Kayak Sezonunu resmi olarak kapatmış bulunuyoruz. Ancak, şuan hali hazırda üçüncü telesiyej tesislerimiz bölgesinde halen kayak yapılabilmekte ve bu kayak imkânı da 10 Mayıs'a kadar devam edeceğini tahmin ediyoruz. Kayak Merkezimizde azda olsa halen kayakçı bulunmakta ve kaymaktadır.

"SON 10 YILIN EN UZUN KAYAK SEZONU"

1 Aralık 2016 tarihinde başladığımız kayak sezonumuz bu yıl Mayıs ayına hatta bu ayın da 10'una kadar sürmüş bulunmaktadır. Bu haliyle Davraz Kayak Merkezimizde 2016 - 2017 Kayak Sezonu, son 10 yılın en uzun kayak sezonu olarak gerçekleşmiştir" dedi.

YAKLAŞIK 500 BİN TL GELİR

Öte yandan, Davraz Kayak Merkezinde Kayak Sezonu boyunca Aralık 2016 ile Mayıs 2017 tarihleri arasında yaklaşık 500 bin TL'lik bir gelir elde edildiği öğrenildi. Mekanik Tesislerden ise yaklaşık 200 bin kişinin yararlandığı bildirildi.

YILBAŞI VE ŞUBAT TATİLİNDE KAR YAĞMASI SEVİNDİRDİ

Her Kayak Merkezinde olduğu gibi; Davraz Kayak Merkezinde de kayak sezonunda özellikle gelirin fazla olması beklenen Yılbaşı tatili ve Şubat tatili bölümlerinde merkezde kar yağışının yeterli düzeyde olması hem merkezdeki işletmecileri sevindirdi hem de iletmelerin gelir miktarı da buna orantılı olarak yükseltti.

YAZ DÖNEMİNDE TESİSLERİN BAKIMA ALINIYOR

Akdeniz'in incisi olarak bilinen Davraz Kayak Merkezinde, yaklaşık 5 ay süren Kayak Sezonunun sona ermesi ile yaz dönemine girildi ve bu dönem süresince Merkezde bulunan mekanik tesisler gelecek sezon sorunsuz bir şekilde çalışması için bakıma alınacak.