Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişimin ardından başlatılan soruşturmalar sürüyor. OHAL ilan edilmesinin ardından oluşturulan “Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu” başvuruları almaya başlıyor. OHAL kapsamında yapılan işlemlerde mağdur edildiğini düşünenler, 17 Temmuz’dan yani bugünden itibaren başvuruda bulunabilecek.  

Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlarda binlerce kişi gözaltına alındı, tutuklandı. Bu süreç ile birlikte 23/01/2017 tarihli ve 29957 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 685 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile “Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu” kuruldu.

Komisyona başvuruların yapılmasına ilişkin hususlar, 12.7.2017 tarihli ve 30122 sayılı mükerrer sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonunun Çalışmasına İlişkin Usul ve Esaslar” başlığı altında ayrıntılı olarak belirlendi. Komisyonun başvuruları almaya başlayacağı tarih Başbakanlık tarafından 17 Temmuz 2017 olarak ilan edildi.