Dede mesleğini devam ettiren 3.kuşak Sait-Ahmet Atasoy kardeşler, yapı imalatlarında tercih ettikleri ytong malzemeyi Isparta’nın ısı yalıtım sektörüne de kazandırdılar. Ytong Türkiye Antalya Bölge Müdürlüğü, yeni piyasaya sunulan ısı yalıtım plağı uygulayıcısı olarak Isparta’da Atasoy İnşaatı yetkilendirdi. Doğal olması nedeniyle nefes alan bir malzeme olan Ytong ısı yalıtım plağının en önemli özelliği yanmaması. Yüksek katlı binalarda yanmaz yalıtım sistemi kullanmayı zorunlu kılan kanun maddesinin varlığı ytongu bu alanda güçlü kılıyor.

YAPI SEKTÖRÜNDE

FARKLI BİR ÇİZGİ

            İstasyon Caddesi’nde faaliyet gösteren Atasoy İnşaat’ın temeli 1980’li yıllara dayanıyor. Dedeleriyle başlayıp, babalarının devam ettirdiği mesleği bir süre ara verdikten sonra yeniden devam ettirmeye başlayan İnşaat Mühendisi Sait Atasoy ile Ahmet Atasoy kardeşler, Ytong malzeme kullanarak inşa ettikleri evlerde farklı bir çizgiyi yakaladı. Kepeci Mahallesi’nde inşa edilen 20 dairelik Bey Evleri’nde ytong malzeme üzerinde el işçiliği uygulandı. Görünüş olarak farklı bir yapının oluşturulduğu Beyevleri’nde tüm daireler kısa zamanda satıldı. Atasoy İnşaat şimdi de aynı çizgide Hızırbey Mahallesi’nde bir projeye başlıyor. 15 dairelik projenin dış cephesinde yine Ytong malzeme kullanılacak ve el işçiliği ile şekil verilecek. Satışa sunulan daireler 130-145 m2 arasında değişiyor.

YÜZDE 100 DOĞAL MALZEME

            İnşaat Mühendisi Sait Atasoy, Ytong malzemenin hem ısı hem de ses yalıtımı açısından çok önemli faydalar sağladığını söyledi. Ytongun nefes alan bir doğal malzeme olduğunu belirten Atasoy, hem görünüm hem de konfor açısından önemli avantajlar elde edildiğini belirtti.

            Atasoy İnşaat sahiplerinden Ahmet Atasoy da Isparta’da Ytong malzeme ile inşa edilen yapıların hala yapıldığı gibi yeni ve sağlam durduğunu iddia etti. Özler Sitesi’nin 45 yıl önce Ytong malzemesi ile yapıldığını hazırlatan Atasoy, hala sağlam olduğunu savundu.

YTONG, MANTOLAMA

SEKTÖRÜNE HIZLI GİRDİ

            Öte yandan inşaatlarında Ytong malzeme kullanan Atasoy kardeşler, Ytong Türkiye’nin Bilecik fabrikasında imalat edip, yeni piyasaya sunduğu yalıtım plağının da uygulayıcısı olarak yetkilendirildiler. Atasoy kardeşler, mantolama sektöründe Isparta’yı Ytong ısı yalıtım plağı ile tanıştıracaklar. Ytong Antalya Satış ve Pazarlama Sorumlusu Ahmet Evci, önceki gün Isparta’ya gelerek ısı yalıtım plağı ile ilgili firma yetkililerini bilgilendirdi. Ytongun mantolama sektörüne çok güçlü ve iddialı girdiğini kaydeden Fuat, malzemenin doğallığı ile nefes alan ve yanmayan bir ürün olduğunu söyledi. Yüksek katlı binalarda yanmaz ısı yalıtım malzeme kullanımının zorunlu olduğuna dikkat çeken Evci, Ytong’un hiç yanmaz özelliği ile bu alanda iddialı ve güçlü olduğunun altını çizdi.

            İnşaat Mühendisi Sait Atasoy, ytong ısı yalıtım plağının iyi bir mantolama sistemini peşinde olanların tercih edeceğini söyledi. Atasoy, Ytong’un yüzde 100 doğallığı sayesinde ses ve ısı yalıtımı yaparken nefes alan bir malzeme olduğunu sözlerine ekledi.