Isparta'ya gelen şüpheli vatandaş, telefondan irtibata geçtiği Sav Kasabası nüfusuna kayıtlı İbrahim Kuzu isimli vatandaşı dolandırmak istedi.

Olay Pazartesi günü Sav Kasabasında yaşandı. İbrahim Kuzu'yu telefonla arayan şüpheli kişi, kasabada fetöcü 3 kişinin evlerine baskın yapılacağını yanında savcının olduğunu bu olayı kimseye dememesi gerektiğini söyledi. İbrahim Kuzu konuyla ilgili haber merkezimize verdiği bilgide, '' Beni telefonla aradılar. Biz Polisiz Kasabanızda 3 fetöcünün evine baskın yapılacak. Onlardan bir tanesini yakaladık senin eve altın para silah bırakmış arama yapacağız dediler. Bende şahsa evimde silah ve altın yok dedim. Bunun üzerine telefondaki şahıs bana evime birinin geleceğini o kişinin parola söyleceği ve parolanın ''vatan'' olduğunu ona kapıyı açmamı söyledi. Evden ayrılma bu olayı kimseye söyleme dedi. Kasabamızdan 20 kişiye yakın isim söylediler bunları tanıyoruz gibi. Bizi araştırıp öyle gelmişler. ''

CAMİYE GİDECEĞİM DEDİ TELEFONU KAPATTI

İbrahim Kuzu sözlerine şöyle devam etti: ''Arayan kişilerin dolandırıcı olabileceğini düşünerek telefonu ben camiye gideceğim diyerek kapattım. Hemen muhtarı telefonla aradım. Muhtarda polisi aramış. Emniyet ekipleri geldiler. Şahsın geliş güzergahındaki tüm kameralar takibe alındı. Bu esnada kamera kayıtlarından ve görgü tanıklarından kişinin ticari taksi ile gittiği belirtilmesi üzerine ticari taksiler ile irtibata geçilmesi sonucu kişinin gittiği yer bilgilerine kısa sürede ulaşıldı. Bilgileri titizlikle takip eden Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri şüpheli şahsı Antalya karayolunda kısa sürede yakaladı. Kişilerden şikayetçi oldum. Ben haberlerden bu tür olayları çok duyuyordum o yüzden tedbirli davrandım. Herkes dikkat etsin, köy kasaba yeri deyip kapı pencereleri açık bırakmasın. Kimse mağdur olmasın. Emniyet ekiplerine de ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.'' dedi.

MUHTAR ŞÜPHELİ KİŞİYİ KÖŞEYE SIKIŞTIRDI

Aşağı Mahalle Muhtarı Sezgin Yener kasabada yaşanan olayda önemli rol oynadı. Yaz günü mont giyen şapka takan çantalı 30 yaşlarındaki dolandırıcı yaklaşık 1 saat kasabada oyalandı. Bölgede dolaşan şüpheli kişiyi sorguya çeken Muhtar Sezgin bir yakınınıda olay takipçisi olarak görevlendirdi. Şüpheli kişinin kasabadan uzaklaşması sonucu, dolandırıcı olduğu tespit edildi. Şahsın yakalanmasında muhtar önemli rol oynadı.