DePrem habercisi mi?

Demokrat Partide yaşanan ittifak beklentileri İsparta teşkilatı ve seçmeninde adeta şok etkisi yaratuken, BTP'nin adayının isminin genel merkez tarafından birinci sıraya yazılması ise teşkilatta yaşanabilecek bir depremin habercisi olarak nitelendirildi.

Uzun süredir Demokrat Parti'nin seçimlere aralarında Saadet Partisi gibi Bağımsız Türkiye Partisi gibi isimlerle ittifak yapacağı haberleri Demokrat Parti kanadında büyük beklentilere neden olmuştu.

Ancak 11 Nisan tarihinde partilerin aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na bildirmesinin ardından Demokrat Parti kanadı bir kere
daha hayal kırıklığına uğradı. Listelerin açıklanmasının ardından Demokrat Parti'nin İsparta milletvekili aday listesinin başında H. İbrahim Uysal'ın yer alması partide şok etkisi yarattı.

Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Dede'nin Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'in 15 danışmanında birisi olması İsparta'nın etkinliğini göstereceği yorumlarına neden olmuştu.

Ancak DP listesinde BTP'nin adayının birinci sırada yer alması DP nezdindeki sessiz bekleyişin önümüzdeki günlerde parti teşkilatının tümünde bir deprem etkisine dönüşebileceği iddiaları siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı.