Sav Kasabası'nda Belediye Başkanı, meclis üyeleri, muhtarların ve kanaat önderlerinin katılımıyla  gerçekleşen koronavirüs sürecinde düğünlerdeki tedbirler toplantısı tarihi değişikliklerle sonuçlandı.

1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren devletin belirlediği kurallar çerçevesinde düğünler yapılmaya başlanacak.

Salgın hastalık tedbirlerini ihmal etmeden düğünleri yapma hususunda bir araya gelen Sav Belediye Başkanı, muhtarlar, meclis üyeleri ve kanaat önderleri belirledikleri 9 maddeyi tavsiye kararı olarak kasaba halkına sundular.

İşte o maddeler: 

1. Düğünlerin belediye düğün salonunda belediyenin alacağı tedbirler çerçevesinde yapılmasının uygun olacağı

2. Misafir sayısının devletimizin müsaade ettiği sayılarda olabilmesi amacıyla davetin kasabanın umumuna değil kart usulüyle yakın dost ve akrabalara yapılması

3. Düğün süresinin 2-3 saatlik bir zaman içinde yapılması

4. Düğünlerin sadece hafta sonu değil hafta içinde de yapılmasının kolaylık olacağı

5. İkramların sade ve kolay olmasına dikkat edilmesi hem israfı önleyecek hem düğün sahibinin külfetini azaltacaktır. (meyve suyu + kek) veya (pilav + ayran +tatlı)

6. Misafirlerin içinde bulunduğumuz salgın hastalık sürecinden dolayı tebrik ve ikramdan sonra düğün mekânın da fazla vakit geçirmemelerinin uygun olacağı

7. Kına gecelerinin evlerde az sayıda katılımla yapılmasının uygun olacağı

8. Gelin çıkarma merasiminin kısa tutulmasının, kalabalık bir şekilde uzun bekleme olmamasının doğru olacağı

9. Düğünün bütün aşamalarında maske, mesafe ve hijyen kurallarına azami dikkat edilmesi gerektiği 
 
Ayrıca günümüz ekonomik koşulları göz önünde bulundurularak mehir miktarının düşük tutulması (azami 70 gr altın) ve diğer mobilya ve beyaz eşya alımlarında karşılıklı anlayışla aile bütçelerinin zorlanmaması önem arz etmektedir. Zira ölçüsüz harcamalar düğün sonrası saadet yerine huzursuzluk getirmektedir.

kaynak: savhaber.com