ADRES GÖSTERDİ: Doç. Dr. Erkan Polat, Eğirdir Gölü Havzası’nın UNESCO Dünya Doğal Mirası Listesi’ne alınabileceğini söyledi. Antik kentler ve uygarlık alanlarının da rahatlıkla Dünya Mirası olabileceğini savundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve GÖLLER BÖLGESİ TEKNOKENTİ Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Polat’a büyük görev: UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki ''Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri''nin korunması ve Sur’un yeniden inşası için görev alacak.

4 KİŞİ SEÇİLDİ

Türkiye’de Sur için 4 Bilim İnsanı seçildi. Şehir ve Bölge Planlama açısından görev için SDÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Polat seçildi. Polat, Sur’un tarihi dokusunun korunmasının yanı sıra terör nedeniyle yıkılan kentin yeniden imarında da görev alacak.

ISPARTA ÇALIŞMALI

Kentsel Coğrafya isimli bilimsel bir kitabı da olan Polat, Dünya Mirası’nın korunması ve bölgede yeni bir yaşam alanı inşasında büyük bir fedakârlıkla çalışacağını söyledi. Polat, Isparta’nın da Dünya Mirası Listesi’ne girebilecek olağanüstü medeniyet ve doğal alanlarının bulunduğunu söyledi.

POLAT’A BÜYÜK GÖREV 

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve GÖLLER BÖLGESİ TEKNOKENTİ Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Polat’a büyük görev: UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki ''Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri''nin korunması ve Sur’un yeniden inşası için görev alacak.

KORUMA VE YENİ İMAR

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Göller Bölgesi TEKNOKENTİ Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Polat’a büyük görev:
    » Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Dünya Mirası ilan ettiği (2015) 
    - Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri’nin korunması 
    - Bebek katili, kalleş, hain, bölücü terör örgütü PKK’nın hendekleri, bombalı tuzakları ve saldırıları nedeniyle harabeye dönüşen Sur’da yeni yaşam alanlarının inşa edilmesi için kurulan Bilim Komisyonu’na Doç. Dr. Erkan Polat da seçildi.

TÜRKİYE’DE 4 KİŞİ 

    Kültür ve Turizm Bakanlığı,  Sur için Bilim Komisyonu kurdu
    Türkiye’de 4 Bilim İnsanı seçildi.    
    Bunlardan biri de Şehir ve Bölge Plancısı SDÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Polat oldu. 
    Aynı zamanda Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve TEKNOKENT Genel Müdürü olan Polat, Bilim Komisyonu’nun da Başkanlık görevini yüklenecek.
    Türkiye’de seçilen 4 kişi şöyle:
    - Sanat Tarihi: Prof. Dr. Abdulselam Uluçam
    - Arkeolog: Prof. Dr. Gülriz Kozbe
    - Yüksek Mimar: Ahmet Selbeoğlu
    - Şehir ve Bölge Plancısı: Doç. Dr. Erkan Polat

KENTSEL COĞRAFYA BİLİM KİTABI VAR

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri’nin korunması ve anılan havzada yeni yaşam alanlarının inşasında görev alacak Doç. Dr. Erkan Polat’ın Şehir ve Bölge Planlama’da çok önemli eserleri var.

Zira Kentsel Coğrafya başlıklı bir bilimsel kitaba sahip olan Doç. Dr. Erkan Polat, Avrupa Birliği projeleri de yaptı. Polat’ın ilgi alanları şöyle:

Kentsel Tasarım
Kentsel Modelleme
3 Boyutlu Çizim ve Canlandırma Planlama Kuramları 
Kentsel Ulaşım Planlaması 
Kentsel Coğrafya
Kentsel Kırsal Bütünleşme 
Duyarlılar ve Kentsel Mekân İlişkisi 
Küreselleşme
Kentsel ve Bölgesel Gelişme ve Planlama 
Polat, Eğirdir için TÜBİTAK projesi de yapmıştı.
Ankara, Mersin, Ordu, Antep ve Urfa’da projeler hayata geçirmişti.
Doç. Dr. Erkan Polat 2003 yılından bu yana Süleyman Demirel Üniversitesi’nde görev yapıyor.

Akdeniz