Eğirdir İlçe Emniyet Müdürü Ercan Demir, mahalle muhtarlarıyla huzur toplantısında biraraya geldi.
Eğirdir'deki bir restoranda düzenlenen toplantıya, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Demir, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Ali Rıza Baydar, Polis Merkezi Amir Vekili Başpolis Hasan Sipahi ve 20 mahalle muhtarı katıldı.
Ercan Demir, suçla mücadelede insanların katkıları olmadan çözülen olaylar yüzde 20 iken, vatandaşların yardımları sonucu ortaklaşa yürütülen çalışmalarda bu oranın yüzde 80'e çıktığını söyledi. Demir, ''Muhtarlardan beklentilerimiz her zaman bizlere yardım etmeleri. Altınkum Mahallesi'nden Göktaş Mahallesi'ne kadar çok geniş bir sorumluluk alanımız var. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin de yardımlarını bekliyoruz'' dedi.
Kontör dolandırıcılığına da değinen Demir, mağdur vatandaşların sayısının yüksek oluşuna değindi. Demir, ''Hırsızlar teknolojiyi bizlerden çok takip ediyor ve kolay şekilde insanlarımızı kandırabiliyor. Hemen inanıp dediklerini yapmayın'' diye konuştu.
Demir, güvenlik kameralarının ilçenin çeşitli yerlerine takılacağını ve işyerlerinde bunun zorunluluk haline geleceğini ifade etti. Genel olarak yöre insanının birbirini tanıdığını dile getiren Demir, ''Kapıyı açık bırakıp da hırsızı günaha sokmanın alemi yok. Biz bu tür pozisyonlara mahal verirsek, sonuçlarına da katlanmak zorunda kalırız'' dedi.