Plakalarında kazıma yoluyla harf ve rakam eksilten ya da boya ile tescil plakalarını tahrip eden sürücülerin araçlarına ait fotoğraflar, sosyal medyada paylaşılıyor. Emniyet yetkilileri ise plaka uyanıklarını uyardı: “Araçlar anında trafikten men ediliyor.”

SAYILARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Isparta’da şehrin birçok noktasında bulunan MOBESE ve denetimlere yakalanmamak amacıyla araçlarının plakalarını boyayan, kapatan ya da harf ve sayı grubunun okunmaması için çeşitli kaplamalarla değiştiren sürücülerin sayısı her geçen gün artıyor. Isparta trafiğinde dikkatini çeken bu gelişmeye ilişkin fotoğraflar, sosyal medyada sıklıkla paylaşılıyor. Bazı sürücüler kaplama işini abartarak harf grubuna yaptıkları eklemelerle isimlerini plakaya yazarken, kanunlara aykırı olarak yapılan bu işlemleri fotoğraflayan sürücüler, sosyal medyada duruma büyük tepki gösteriyor.

CEZAİ İŞLEM VE TRAFİKTEN MEN

Plakalarını kapatan araçların fotoğraflarını sosyal medyada paylaşan Isparta'lı sürücüler, “Sivil polis süsü veriyorlar”, “radardan kaçmak için tinerle plakayı siliyorlar” ifadeleriyle durumdan şikayetçi oldu. Emniyet yetkilileri ise, plakasını kapatanlara, harf ya da rakam grubunda tahribat yapanlara Karayolları Trafik Kanunu’nun 23. maddesi gereğince trafik cezası kesileceğini belirterek, “Ekiplerimiz, plakasını kapatan ya da tahribat yapan araçları tespit ettiğinde cezai işem uyguluyor. Plakalarındaki eksikliği ya da tahribatı tespit edilen noktada düzeltmeyen araçlar ise anında trafikten men ediliyor ve eksikliğini giderene kadar trafiğe çıkmasına izin verilmiyor” uyarısında bulundu.

MA PLAKALI MOTORSİKLET

Isparta'da çekilen bu görüntüde ('Misafir araçlara özel verilen') MA plakalı motorsikletin plakayı kilit ile kapattığı görülüyor. Misafir vatandaşların bu şekilde yanlış hareket etmesi tepkilere neden oldu.