Haber: Nurgül Hancı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlığı döneminde yurt dışı ziyaretine katılan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ibicioğlu, Erdoğan'ın talimatlarını harfiyen yerine getiriyor.
Sosyal ve kültürel çalışmalara önem veren SDÜ yetkilileri, Erdoğan'ın önderlik ettiği Nijer Üniversiteleri ve TÜMSİAD işbirliği çalışmalarına katkı veriyor.

Bu bağlamda SDÜ'den yapılan açıklama şu şekilde ; "Ülkemizin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, başbakan olduğu dönemde 7 Ocak-11 Ocak 2013 tarihleri arasında, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'ni temsilen Rektör Prof. Dr. Hasan İBİCİOGLU'nun da aralarında bulunduğu büyük bir heyet ile birlikte Afrika'ya (Gabon, Nijer ve Senegal) ziyaret gerçekleştirmiştir.

Afrika ülkeleri ziyareti kapsamında Sayın Erdoğan'ın öngördüğü ve gerçekleşmesi yolunda büyük çabalar sarf ettiği bir dizi hedefleri olmuştur. Bu hedefler; sadece ekonomik işbirlikleri ve anlaşmalar değil; sosyal, kültürel, bilimsel ve kültürler arası etkileşim ve iletişim hedefleridir. Bu hedefler doğrultusunda Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İBİCİOĞLU, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Nijer deki üniversiteler arasında kültür, kardeşlik, dostluk ve bilim köprüsü kurmak için, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Dr. Hasan SERT'in de desteğiyle çalışmalar başlatmıştır.

Süleyman Demirel Üniversitesi ve Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) ve Nijer Üniversiteleri arasında gerçekleştirilen "Eğitim çalışmaları ve işbirliği anlaşmaları" hakkında bilgi verilmek amacıyla 08 Eylül 2014 tarihinde Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İBİCİOĞLU, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Dr. Hasan SERT ve Nijer'li Öğretim Üyelerinin katılımlarıyla bir basın toplantısı düzenlenecektir"