Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Salim Güntaç, sosyal medyadan uyardı:

“Üzülerek görüyorum ki Yusuf Ziya Günaydın’ın şu anda toplu konutla alakalı yapmış olduğu kandırmaca, basit sığ 90’ların popilist politikalarının ucuz bir örneğidir. Değerli Isparta  halkımız, kıymetli hemşehrilerimiz 8 Mart cuma günü tarihli belediye meclisinde alınan karar sadece toplu konut alanı belirlemek üzere alınan bir karardır.

Herhangi bir kamulaştırma kararı alınmamıştır.

Toplu konut alanı ilan edilen alan mahrukatçılar sitesi ve Diyadin’e giden askeriyenin karşısındaki VATANDAŞ ARAZİSİDİR.

Söz konusu arazi yüzlerce vatandaşımızın şahsi arazisi olup herhangi bir rıza, muvafakat alınmadan sırf seçim kaygısı ile alel acele kararlaştırılan bir karardır. Kamulaştırma kararı alınmadan bu karar Valilikçe onaylanmadan sanki tüm hukuki prosedürler bitmiş yarın insaata başlanacakmış havası yaratılmak istenmektedir. Bu Isparta halkının gözünün içine baka baka Ispartalı vatandaşlarımızın aklıyla alay etmek, dar gelirli vatandaşlarımızın  ev sahibi olma duygularını istismar etmekten başka bir şey degildir..

Bu karara Ak Parti grubu olarak siyasi polemik malzemesi yapılmaması, ileride yapılacak olan toplu konut alanının hukuki ve kanuni temellerinin atılması adına destek olunmuştur. Ancak maalesef  durum Yusuf Ziya Günaydın tarafından büyük bir demogoji örneğiyle tamamen dar gelirli vatandaşlarımızın ihtiyaç ve temiz duygularını istismar boyutuna taşınmıştır.

Hemşehrilerimizin eski tarz ucuz siyasi vaadlere daha dikkatli yaklaşmalarını ve açık  ve net yalana kanmamalarına dikkat çekiyorum... Kamuoyuna önemle duyurulur....”

AK PARTİ İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ FEVZİ ÖZDEMİR

Şimdi yine şöyle bir geçmişe bakalım.

-Zamanın behrinde GÖKÇAY’daki bahçelerimize el koydu, vatandaşa selam bile vermedi, vatandaş usandı arkasını aramadı hergün beddua ediyor.

-Kendine ait olmayan MEZARLIK arsasına yine böyle sormadan millete defin yaptırdı, sonuç;

Vatandaş arsasını mahkemede kazandı mezarlar taşındı.

-YENİ GARAJ yine böyle sormadan parasını ödemeden garajın temelini attı, vatandaşta 80 dönüme yakın izinsiz arsasına garaj yapımına karşı mahkeme açtı ve kazandı. Şu an durduruldu, akibetini göreceğiz.

-Yine yeni temel attığı GÜREŞ MEYDANI nda 22 dönüm vatandaşın arsasını sormadan izinsiz projeyi uyguladı. Vatandaş mahkemeye verdi. Akibeti şu an inşaat durmuş durumda. Gelelim bugüne.

Bugün önemli olan şu, yine aynı nakarat, yine aynı efelik, yine aynı TOPLU KONUT arsasını kendi malıymış gibi satışlara başladığını izliyoruz. Son 10 yıldır aklınız neredeydi diyorum.

Bu film bitti Sayın Yusuf Ziya Günaydın.

Ben buradan kamuoyunu uyarıyorum, savcılığı davet ediyorum, bütün STK ları davet ediyorum. Lütfen susmayalım,  bu işte bu yanlışta vatandaşımızı ivedi uyaralım. Yetkililer tarafından el konulmalı, vatandaşa yapılan eziyet aldatmaca ve kandırmacadır. Derhal el konulmalı diyorum, arsanın sahibi değilsin, uzaktan yakından ilgin yok yapamazsın böyle bir işlem. Hukukçular ve savcılık derhal el koymalı. Ben yarın idare mahkemesinin yolunu tutacağım. Böyle bir kandirmacaya müsade edemem, etmeyeceğim. Lütfen uyanık olalım, aman para, mara, senet,sebet vermeyelim.

Saygılarımla.