Bu fidanı toprak kabullenmiştir fakat seçmen üzerindeki kutuplaşma, gerilim, ötekileştirme toplumda yankısını bulmuş.

Tabi Türkiye'de bu kutuplaşmadan sonra milletimiz Adalet ve Kalkınma Partisi'ne bir fırsat daha vermiştir. Ama bu %50'lik oranı verirken AK Parti'ye 'bu son şansınız' demiştir. Biz bu seçim sonucundan bunu anlıyoruz. %50 almasına rağmen bunu bir şans olarak görüyoruz.

Çünkü 'mademki yapamadığın bazı şeyler var, seçmen bazında bize beyan ediyorsun, biz de sana %50 destek veriyoruz, al bakalım şimdi ne yapacaksan yap' demiştir milletimiz. İktidara söylenen ssöz budur, ama bize söylenen söz de evet Isparta’mızda Halkın Sesi Partisi olarak %1 oy aldık. Bizim maya tutmuştur, bunu gördük.

Çünkü %l oy Türkiye'de 20 - 30 yıllık partilerin aldıkları oylardır. Isparta’mızda Halkın Sesi Partisi bazı seçim çevrelerinde 5., bazılarında da 6. parti olmuştur. Bunu da oylardan gördük. Biz Isparta il ve ilçe teşkilatlan olarak bugün de ilçelerde görüşmelerimiz oldu. Hiçbir sıkıntı olmadan canla başla çalışmaya devam ediyoruz.

Zaten 6 aylık yeni bir partiyiz. %1 küçümsenecek bir rakam değildir az olmasına rağmen. Türkiye'de seçime giren 15 siyasi partiye baktığımız zaman %1'lik rakam küçük bir rakamdır ama parti sıralaması yaptığınız zaman bu sıralama, Türkiye'deki 30 yıllık partilerin arasında önde bir rakamdır. Bu açıdan bizim fidanımız tutmuştur.

Bize düşen görev; bu fidana iyi bakıp yetiştirmek, iyi bir kadro oluşturmak ve geleceğe hazırlan maktu". Biz buna rağmen milletimizin aldığı karara saygı duyuyoruz. Milletimiz bize seçimler boyunca propaganda döneminde bizi uyarmıştı ama biz milletimize var olduğumuzu, adımızı, amblemimizi tanıtmak zorundaydık.

Bu seçim münasebetiyle de Halkın Sesi Partisi'nin tanıtımı tam olarak yapılmıştır. Halkın Sesi Partisi kısa vadeli değil, uzun vadede çalışan, uzun vadede de bu memleketin Halkın Sesi Partisi'ne yeni siyaset, yeni söz ve Türkiye'deki siyasetin yenileşmesi açısından ihtiyaç vardır. Bunu da gördük. Çünkü bundan iki yıl önce Anayasa değişikliğini ağzına almayan hükümet ve muhalefet artık bugün yeni Halk Partisi, yeni AK Parti, yeni Anayasa demeye başlamışlardır.

Bunun öncüsü de Genel Başkanımız Numan Kurtulmuş'tur. Bunu da hep beraber Türkiye gördü. Biz varlığımızı ispat ettik. İnşallah canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Biz gelecek günlerin HAS Parti'den yana olacağına inanıyoruz.

Türkiye'deki bu gerilimde de bu beklenildi. Ortamı çok gerdiler tabi vatandaş da böyle bir tercihte bulundu. Türkiye'de yıllarca ihlale karşı olduğunu söyleyenler %10'luk baraj ciddi bir sıkıntıdır Türkiye'de, %10'luk baraja sığınanlar bir gün bu barajın altında kalacaklardır.

Biz aziz milletimize söz verdik. Halkın Sesi Partisi iktidarında bu baraj tamamen kalkacaktır, bu barajları milletimiz koyacaktır. Siz ne kadar baraj koyarsanız koyun, Türkiye'deki bu barajlar belki zararlı partiler için konuşmuştur ama buna rağmen Türkiye'de bizim zararlı olarak söylemediğimiz fakat tabi ki bunların da temsil edilmesi gerektiğini söylediğimiz Bağımsız Milletvekilleri de Türkiye'de maalesef büyük bir çoğunlukla neredeyse Türkiye'de iki grup kurabilecek şekilde %35 - 36 milletvekili ile meclise girmişlerdir.

Bu da Türkiye'nin bir gerçeğidir. Hiçbir zaman gerçekleri saklamakla konu kapanmaz. Bu memleketin problemidir. Biz milletimizin takdirine saygı duyuyoruz. Millete rağmen siyaset olmaz, siyaset milletle beraber yapılır" dedi.