"Ramazan fırsatçılarına izin vermeyeceğiz"

Tarım İl Müdürlüğü, gıda denetimlerini, Ramazan ayı boyunca üretim ve son kullanma tarihi olmayan, üretim yerinin yer almadığı gıdalar ile Ramazan'da hareketlenen ekmek ve simit fırınlarında denetimleri daha da sıklaştıracaklarını ifade etti.

Gıda denetimlerinde Isparta halkının da duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Yeşil, "Gıda denetimlerinde bizim asıl amacımız ceza yazmak değil, caydırıcılık sağlamaktır. Bu nedenle halkımızdan da gıda denetimlerinde bizlere yardım etmelerini talep ediyoruz" dedi.

Yeşil, Ramazan nedeniyle insanların tüketim ihtiyacını sömürebilecek Ramazan fırsatçılarının piyasa çıkabileceğini işaret ederek, "Ramazan fırsatçılarına meydan vermeyeceğiz. Ramazan nedeniyle denetimler yoğunlaşarak devam edecek. Isparta"lı hemşerilerimizin alışveriş yaparken dikkatli olmalarını ve fırsatçılara imkân tanımamalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Denetim hizmetlerinin daha verimli hale gelebilmesi için kurumlar ve halkın işbirliği yapması gerektiğinin altını çizen Yeşil, vatandaşın ihbar yöntemini iyi çalıştırması gerektiğine işaret ederek, Tarım İl Müdürlüğü'nün telefonlarına ihbarda bulunulabileceklerini, seyyar satıcılar tarafından satılan hurma, üzüm ve hoşaflık malzemelerle mücadele etme yetkisinin ise Belediye Zabıtası'nda olduğunu, tüm kurumların üzerlerine düşen hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyledi. Yeşil, insan hayatının vazgeçilmez ihtiyacı olan gıdanın usulüne uygun üretilmediği ve muhafaza edilmediği takdirde insan hayatını tehdit etmede önemli bir yer tutacağını söyledi. Ramazan ayı nedeniyle gıda sektörü konusunda mesajlar veren Yeşil insan sağlığını korumanın iki yolu olduğunu, bunların da denetim sistemlerinin etkin çalışması ve tüketicilerin otokontrol yapmaları ile mümkün olduğunu belirterek, bir toplumda tüm bireylerin nihai tüketici olduğunu ifade etti. Ramazan ayı nedeniyle fırsatçıların türeyebileceğine dikkat çeken Yeşil, "İnsan sağlığını bozmaya sebep olabilecek hiç bir ürün tüketilmemelidir. En iyi denetim yapabilecek kişiler tüketicilerdir. Bu konuda her tüketici denetim vazifesini yerine getirmelidir" dedi.