ISPARTA - Köylüler, kendi topraklarının olduğu Gölcük'e girişte para istenmesine tepkili.

    Gölcük Tabiat Parkı, Milas Mesireliği gibi Isparta'nın doğal güzelliklerini bünyesinde barındıran Merkez Yakaören Köyü'nde vatandaşlar Milli Parklar'a tepkili. Milli Parklar Kanunu kapsamında Gölcük Tabiat Parkı'na giriş ücretli. Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı ihale kapsamında giriş kontrol hizmetlerini alan firma, Gölcük'e gelenlerden devletin belirlediği taban ve tavan fiyata göre bu parayı topluyor.

Ancak Yakaören Köylüleri, kendi topraklarının da içinde bulunduğu Gölcük Tabiat Parkı'na yıllırdır giriş parası vermiyordu. Taki son yapılan ihaleye kadar. Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nün son yaptığı ihaleden sonra Gölcük Tabiat Parkı'nın giriş-çıkış kontrolü ile içerdeki tesislerin işletmesi Ankaralı bir firmanın yükleniciliğine verildi. Firma, bu ihale kapsamında Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce onaylanan projeyi de yapmak zorunda. O süreç ayrı devam ediyor. Haberimizin konusu Gölcük Tabiat Parkı'nın giriş ücretlerine ilişkin.

    Yakaören Köylüleri, son ihaleden sonra yükleniciliği üstlenen firmanın kendilerine yıllardır tanınan muafiyeti uygulamamasına tepkili. Firma haklı Milli Parklar'ın kira bedelini çıkarmak için herkesten para almak zorunda. Ancak köylüler de haklı. Zira Gölcük Milli Parkı içerisinde Yakaörenlilerin atadan kalma yerleri bulunuyor. Şimdi kendi topraklarının olduğu yere herkes gibi para ile girmek köylülerin zoruna gidiyor.

GÖLCÜK YANSA, SÖNDÜRMEM...
    Yakaören Köyü'nden Celo lakaplı Naci Telli, köylünün bu konuya olan tepkisini açıkça dile getirenlerinden birisi. Gölcük'ün Yakaören Köyü'na ait bir yer olduğunu belirten Naci Telli, "bundan sonra Gölcük'te yangın çıksa kılımızı kıpırdatmayız. Yangını söndürmek için kalkıp-gidip su dökmeyiz" diye tepki gösteriyor. Gölcük'e girişte taşıtlardan 13 TL, minibüslerden 27 TL alınıyor.

MİLAS'A EN SON MESUT YILMAZ'IN GÖNDERDİĞİ PARA İLE BİRŞEYLER YAPILMIŞTI
    Öte yandan Yakaörenlilerin başka bir sorunu da Milas Mesireliği. Daha önce Yakaören Köyü Muhtarlığı tarafından işletilen Milas, şu an İl Özel İdaresi'nin sorumluluğunda. Geçmişte gelişim planı kapsamında turizm projesi uygulanacağı için çeşitli tesislerin boşaltıldığı Milas'ta yıllardır çivi çakılmıyor. Tesislerin boşalttığı yerler atıl kalırken, Milas Mesireliği, pislik içinde. En son Mesut Yılmaz'ın başbakanlığı döneminde Erkan Mumcu'nun devreye girmesiyle gönderilen 20 bin TL'lik ödenek ile Isparta Valiliği tarafından güzel bir mesirelik alana çevrilen Milas'ta o günden bu yana yapılan hiçbir şey yok. O zamanki yapılanlar da artık günü kurtarmıyor. Yakaörenliler, Milas Mesirileği'nin eski haline dönüşeceği günleri özlemle bekliyor.