Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği ''Gönül Köprüsü'' projesi kapsamında Isparta ve ilçelerinden seçilen 160 öğrencinin bulunduğu kafile Kastamonu'ya uğurlandı.

Bakanlıkça üç yıl önce başlatılan ve çocukların farklı illeri ziyaret ederek, ülkenin doğal ve kültürel güzelliklerini keşfedip ömür boyu sürecek dostluklar kurması hedeflenen proje kapsamında İlköğretim 6 ve 7. sınıflar ile Orta öğretim 9 ve 10. sınıflardan seçilen 160 öğrenci ile 10 öğretmenden oluşan kafile, Cumhuriyet meydanında düzenlenen törenle Kastamonu'ya uğurlandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, proje ile öğrenciler arasındaki dostluk ve kardeşliğin geliştiğini belirterek, öğrencilerin ziyaret ettikleri illerde tarihi ve turistik bölgeleri tanıyacaklarını söyledi.

Proje kapsamında Balıkesir'den 160 öğrencinin de Isparta'ya geleceğini bildiren Yılmaz, ''Misafir öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırlayarak Isparta'nın misafirperverliğinin yanı sıra ilimizdeki tarihi ve turistik mekânları gezdireceğiz. Öğrenciler yaşadıkları yere döndüklerinde Isparta'nın gönüllü elçileri olacaklar'' dedi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz da, otobüsleri ziyaret ederek öğrencile hayırlı yolculuklar diledi. Oğuz, öğrencilerden ziyaret ettikleri yerdeki öğrencilere ve ailelerine selam söylemelerini istedi.
Kafilenin 8 Mayıs Pazar günü geri döneceği bildirildi.