2 BÜYÜK GELİŞME

Isparta Tren İstasyonu'nun bir bölümüne inşa edilmesi tasarlanan GCİLPARK Projesi'nde 2 büyük gelişme: BÖlge'nin Turizm Alanı ilan edilmesi için görüşü sorulan 27 kamu kurumundan 25'i olumlu yanıt verdi.

İl Özel İdare'nin koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan yatırım için Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı da 4 Milyon TL'lik finansman desteği verecek.

YILMAZTÜRK AÇIKLADI

Orman Bölge Müdür Yardımcısı Adnan Yılmaztürk, proje için yapılan çalışmaları şöyle analiz etti:
"GÜLPARK İsparta için çok önemli bir projedir. İsparta'nın bir marka sorunu var. Antalya'nın bir marka sorunu var. Gündemimizde bu vardı. Eski Milletvekilimiz Sayın Haydar Kemal Kurt ile İl Genel Meclisi üyesi Sayın Fevzi Özdemir'n de bulunduğu bir ortamda GÜLPARK konusu

gündeme geldi. İsparta'yı ölümsüzleştirecek kalıcı bir yatırım için ilgili bakanlıktan destek sağlanması istendi. Sayın Kurt, 'Bu konuda bana bir proje hazırlayın' dedi. Biz 21 günde bir proje hazırladık. Projenin adı ise GÜLPARK oldu.

Proje hazırlanırken İsparta'nın ihtiyacı ne, İsparta'ya nasıl katkı sağlar, İsparta'ya nasıl hareketlilik getirir gibi konular etraflı bir şekilde ele alındı. Bu yapılan çalışmanın sürdürülebilirliği nasıl olur konusu tartışıldı.

GÜLPARK için yarı atıl durumda olan tren istasyonu bölgesinin bu proje için uygun olabileceğini belirtmiştik. Bu teklif ilgili komisyon tarafından uygun bulundu. Belediyemizden de imar planı alınarak çalışmalar Peyzaj uzmanı Atilla Gül hocamız başkanlığında kurulan komisyon tarafından yürütülmektedir.

PROJE İÇERİĞİNDE NELER VAR
GCİLPARK'ta gül bahçeleri olacak, konaklama tesisleri olacak. Tamamen gül ürünlerinin kullanıldığı SPA üniteleri olacak.

Tek şartımız burada gül ve gül ürünleri pazarlanacak. Gelen insanlar gül suyu ile banyo yapabilecek, gül kremi ile masaj yaptırabilecek.

Satış ünitelerinin ise kaliteli olması sağlanacak. İsparta'nın gül kültünü yansıtan şart kösesi gibi eğlence üniteleri olacak. Ayrıca gül müzesi olacak şekilde konsept düşündük ve projesini yaptık.
Hazırladığımız bu proje 12 Eylül referandumu sırasında İsparta'ya gelen Sayın Başbakan'a sunuldu. Başbakanımız bu projeyi Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderdi.

Hazırladığımız rapor doğrultusunda Turizim Bakanlığı düğmeye bastı ve bu alanın Turizm Bölgesi olması sürecini başlattı.

Bu alan için 27 kamu kurûm ve kuruluşlarına yazı yazıldı ve bu alanın Turizm Bölgesi olmasında bir sakınca olup olmadığı soruldu. Şu ana kadar 25 kuruluştan olufhlu yanıt geldiği, 2 kuruluşumda gerekli yanıtı göndereceği öğrenildi.

BAKA destekli projenin sahibinin İl Özel İdaresi olması uygun bulundu. Bu projeyi büyük bir teveccühle benimseyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Bey'e teşekkür * ederim. Söz konusu proje BAKA tarafından Devlet Planlama Teşkilatı'na (DPT)  sunuldu. Hazırladığımız projeye DPT'nin çok olumlu yaklaştığını öğrendik.

Projemize BAKA Genel Sekreteri Sayın Tuncay Engin bize 3 Milyon TL katkı yapabileceğini söyledi. Bu nedenle Sayın Tuncay Egin'e ekibimiz adına teşekkür ediyorum.

Proje İsparta için çok önemlidir. Burada stant açacak firmalar projeyi satın alacaklar ve projeye uygun olarak satış yerleri yapabilecekler. Yapı malzemeleri de özenle seçilecek ve projeye uygun olacak."

Akdeniz