‘ÜLKENİN GELECEĞİ KURTULUŞU  İÇİN MHP İKTİDAR OLMAK ZORUNDA’

MHP Kadın Kollarının bu yıl ilkini düzenlediği ve geleneksel hale getirmek istediği birlik, beraberlik, yardımlaşma ve daşanışma proğramı cumartesi günü gerçekleşti. Toplantı'da kürsüye çıkan belediye Başkanı Yusuf Günaydın, “Bu güzel birlik ve beraberlik toplantısını, muhteşem hanımefendi kalabalığıyla bir araya geldiğimiz için hem kadın kolları başkanlığımızı, başkanımızı tebrik ediyor, gördüğüm ve alkışlarınızdan anlaşıldığı ve buraya icap ettiğiniz için sağ olun var olun” dedi.

“Bu toplantıların ve bir araya gelmelere dikkatle bakıldığı zaman güzel mesajlar vardır” diyen Başkan Günaydın,  “Biraz önce de 9. kurultayımızın sunumu özet halinde Devlet Beyimizin beraber sözlerini dinlediniz. Salonu dinlediniz, nasıl heyecanlılar, herkes hopluyor. Devlet beyin her konuşmasında herkes zıplıyor.

Biraz önceki salonda bizde vardık ve gözlerimizle gördük. Bu enerji neyden kaynaklıyor acaba onda da bir mesaj var. Artık Türkiye’nin idaresinin çok olumsuz olduğu, işşizlik oranının çok arttığı, ekonomimizin bozulduğu, idari sistemlerinin, hep milli gelirlerimizin zayıfladığını, her şeyin satıldığını, atıldığını, memleketin müstemleke duruma düşürüldüğü anlaşıldığı için bu görevi bir milletimiz olarak üstlenmesi gerektiği için. İşte o parti de Milliyetçi Hareket Partisi olduğu mesajını vermek için.

İşte Kadınlarımız olarak ta bu birlik toplantısına hepiniz katıldığınız için bu mesajda o anlamdır. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi iktidar olmak zorundadır. Ülkemizin geleceği, kurtuluşu, sömürgecilikten kurtulması için Milliyetçi Hareket Partisi iktidar olma durumunda. Bu bir mecburiyet durumunu getirmiştir. Sizleri yine tebrik ediyorum bu toplantıya katıldığınız için.

İŞSİZLİK SAYISI 32 BİN’E ULAŞTI
Başkan Günaydın, 1999 yıllarında  Belediye başkanlık görevini yaptığını ve  dönemin zamanında  Isparta’da  11 bin işsiz olduğunu  ve  29 Mart  2009 tarihinde   tekrar  Belediye başkanlık görevini  aldığını belirterek,  şuanda işsiz sayısının 32 bin’e ulaştığını belirtti.

ESNAFIMIZIN KARŞISINA BELEDİYEYİ  İYİ BİR İTİBARA KAVUŞTURDUK
Isparta Belediyesi’nin  bu borç batağına girdiğini belirten Başkan Günaydın, “Tüm esnaflarımızın parası ödenmemiş, esnaflarımız adeta dolandırılmış vaziyetteydi.

4-5-6 aydır malzeme alınmış esnafımızdan bir lira ödenmemiş. Ben gelir gelmez esnafın ne suçu var dedim? Derhal 16 trilyona Isparta halkına ve ticaret yapan esnafına mallarına karşılık ödemeyen borçlarını önce esnafımızın borcunu ödedik.

Esnafımızın karşısına belediyeyi iyi bir itibara kavuşturduk. İlk 4-5 ayda bunu yaptık. Arkasından maalesef yüksek maliyeti müteahhitlerimizin ve yüksek ihale alanların borçlarını ödemeye çalıştık” dedi.

Başkan Günaydın, konuşmasını şöyle sıraladı;

SIFIR BORÇLA BIRAKTIĞIMIZ MALİYE  BORCUNU 34 TRİLYONLA ALDIK

Gel gelelim Maliye’ye de ben daha önce de belediye başkanıydım. Peki yine Belediye Başkanı kim? Benim. Cumhurbaşkanımız ziyarete geldiğinde bu olayı Cumhurbaşkanımıza da aktardım.

Bir Maliye Memuru geldi söyledi bana geçen belediye başkanlığı zamanında tıkır tıkır maliyeye borcunuzu ödüyordunuz. Peki ben belediye başkanı olduğumda ne biliyorsunuz 34 trilyon maliye borcuyla karşılaştım. 

Sıfır borçla bıraktığımız maliye borcunu 34 trilyonla aldık. İller Bankası keza. Arkasından TEDAŞ’a, yani Belediye’nin her tarafına yaptığı Eğirdir su pompasından, lambasından şantiyelerinden, her yerden sıkıntı var. TEDAŞ’a bir lira ödenmemiş. O da sıfır borcu 20-22 trilyon kadar.

BORÇLU OLMAYI SEVMEM

Sigortayı sıfıra düşürmüştüm. Eski Belediye Başkanından belediyeyi borçlu almıştım. Bir şeyleri aldım sattım. Takside böldürüp yine tıkır tıkır borçlarımızı ödüyorduk.. Ben borçlu olmayı sevmem. Onun için her şeyi tıkır tıkır hale getirmiştik.

HALK PAZARINDA  ALDILAR YIKTILAR

Halk Pazarını büyük bir yer haline getirmek istemiştim. Onu da aldılar, yıktılar. Kendi müteahhitlerine, kendi mimarlarına çizdirdikleri projeyi, kendi işlerine geldiği gibi davrandılar. Şimdi onlarla uğraşıyoruz. Bu da büyük bir problem.

Takır takır para kazanan fabrikalar teslim etmiştik. ISBAŞ fabrikalarımız vardı. Şimdi yerlerinde yeller esiyor, bitmiş hepsi. Şimdi onun haklarını almaya çalışıyoruz. Yerlerine fabrikalar kuracağız.

 Para kazanan bir müessese haline getirdiğim içine o günün parasıyla 1 trilyon koymuştum. Gelir gelmez 2 fabrikayı kurmak için hazırlanmıştım. Şimdi o fabrikada, para yok.Şikâyet için söylemiyorum. Gerçekler bu. Büyük trilyonlar kaybına uğramıştır Isparta. Şimdi bunların kenarından başladım. Tıkır tıkır çözmeye başlıyorum.

 Şu an da 1 yıldan bu yana uğraşıyorum. Devlete borçları ödeme yöntemlerini araştırıyorum. Az önce söylediğim o 3 büyük borcumuz var, bunu da ödediğimiz takdirde, benim yatırıma daha hızlı gitmem gerekiyor. İşte o seçimlerde konuşuyorduk, istihdam yaratan projeler yapacağız diye. Belediye toplam nüfusumuz bin kişi ya da bin 100 kişi. İşsizlik kaç 32 bin işsimiz var. 1 bin kişi almış olsam 2 bin kişi olur.

 İşsizlik ne olur 31 bin kişi işsiz yine olur. Çözüm mü bu. Bin kişi alırsam Cumhurbaşkanıma o gün verdiğim brifingde hemen belediye batar dedi. Ama bunu ben söz gelimi söylemiştim. Biz bu borç batağında uğraşırken şimdi size ilk adım olarak görüyorum.