Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, yaptığı açıklamada: ''Tüm Dünya’yı saran ve sarsan Covid-19 salgını sebebiyle, salgını önlemek ve en aza indirmek maksadıyla ülke çapında bir takım Korona virüs tedbirleri alındı. Bu tedbirlere uyulmasını sağlamak ve denetlemek amacıyla denetim komisyonları oluşturuldu. 

Isparta Valisi Sayın Ömer SEYMENOĞLU Başkanlığında toplanan Isparta İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren tüm kurum ve meslek gruplarında olduğu gibi Isparta İl Müftülüğüne bağlı camiler de Korona Virüs tedbirleri kapsamında denetlenmeye başlandı. Mil-Diyanet Sen olarak tedbirlerle ilgili alınan kararları sonuna kadar destekliyor ve Müftülük personeli olarak alınan tüm kararlara uyuyoruz.

Isparta İl Müftülüğü olarak 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Korona Virüs tedbirleri kapsamında camilerimiz denetlenmiş, denetim raporu hazırlanarak Valiliğe gönderilmiş olup, denetimler düzenli olarak devam etmektedir.

Cami Görevlileri Korona Virüs Tedbirlerine Harfiyyen Uymaktadır

Yapılan denetimlerde; cemaatin maskeli olarak, seccadesiyle camiye gelmesi ve mesafeyi koruyarak namaz kılması gerektiğine dair uyarıcı afişlerin cemaatin görebileceği yerlerde asılı olduğu, cami girişlerinde dezenfektan maddesinin bulunduğu, virüs bulaştırma riskine karşılık cemaatin ortak kullandığı tesbih, rahle ve ayakkabı çekeceği gibi cisimlerin kaldırıldığı ve cemaatle namazda sosyal mesafenin korunması için cami görevlileri tarafından usulüne uygun işaretlemeler yapıldığı tespit edilmiştir.

Cami Cemaati Alınan Tedbirlere Uyarak Namaz Kılmaktadır

Yine cami cemaati camiye gelirken abdestli olarak gelmekte, seccadesini yanında getirmekte, maskeli olarak camiye girmekte, cami görevlilerinin işaretlediği yerlerde namaz kılmakta ve virüs bulaşma riskine karşın namazdan sonra musafaha yapmaktan kaçınmaktadır.

Korona Virüs Tedbirlerine Yüzde Yüz Uyan Tek Yer Camiler Oldu

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun da geçen haftalarda dediği gibi camilerimiz alınan bu tedbirlere din görevlisiyle ve cemaatiyle yüzde yüz uyulan mekanlar olmuştur.

Emeği Geçenler Tebrik Edilmeyi ve Teşekkürü Hak Etmişlerdir

Bu vesileyle; Camilerde salgın riskinin sıfır seviyesinde olmasında emeği geçen başta Sayın Valimiz Ömer SEYMENOĞLU’nu, İl Müftümüz Sayın Bayram ŞAHİN’i, İl Müftü Yardımcılarımızı, denetimde görev alan Müftülük personelini, fedakâr din görevlilerimizi ve cami cemaatini tebrik ediyor, şükranlarımı arz ediyorum.

Millet olarak, hep birlikte, alınan tedbirlere ve kurallara uyarak salgının son bulmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.''dedi.