Buna göre, Isparta’da 2005 yılında bin 490 kişinin ön kayıt yaptırdığını ve bunun 490’ının kur’ada çıkarak aynı yıl kutsal topraklara gidebildiğini ifade eden İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Bu konuda geçtiğimiz hafta Diyanet İşleri Başkanlığında yapılan toplantıya ben de katıldım.

“7 YIL ÖNCE KAYIT YAPTIRANLAR HACCA DİREKT OLARAK GİDECEK”

Bu toplantıda Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından sayıları her geçen yıl artan hac müracaatları konusu ele alındı ve 7 yıl önce yani 2005 yılında ön kayıt yaptırdıktan sonra kur’ada çıkmayan ve müteakip yıllarda da kaydını yenilediği halde kur’ada çıkamayan vatandaşlarımızın bu yılki kur’aya tabi tutulmadan direkt olarak hacca götürülmesine karar verildi.

“BİN 490 KİŞİDEN 490’I HACCA GİTMİŞTİ”

Buna göre ilimizde, başkanlığımızın kararına göre 7 yıl öncesi olan 2005 yılında bin 490 vatandaşımız kutsal topraklara gitmek için ön kayıt yaptırmış. Bu vatandaşlarımızın 490’ı kur’da belirlenerek hacca gitmişler. Bini ise gidememiş. İşte bu bin vatandaşımız içinde hac için takip eden yıllarda bu yıla kadar kaydını sürekli yenileyen ve aradan geçen 7 yılda da kur’ada çıkmamış olan vatandaşlarımız bu yıl kur’aya girmeden direkt olarak hacca gidebileceklerdir” dedi.

“RAKAM BELLİ DEĞİL”

Tabi, bu bin kişinin aradan geçen 7 yıllık süre içerisinde hagilerinin kurada çıkıp hacca gittikleri, hangilerinin kayıtlarını sürekli olarak yeniledikleri tam olarak belli olmadığı için biz bunun tespitini yapacağız ve biraz önce bahsetmiş olduğum Diyanet İşleri Başkanlığımızın kararına uygun olanları belirleyerek kendilerine haber vereceğiz” dedi.

“HABER VERECEĞİZ”

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, her yıl aldıkları ön kayıtlar doğrultusunda hac için yıllardır müracaatta bulunmuş kişilerin kendilerinden tüm kişisel bilgilerinin mevcut olduğunu sözlerine ekledi.