Türkiye'de Otomobil Talebi Devam Ediyor Türkiye'de Otomobil Talebi Devam Ediyor


Bir tarafta her türlü risk ve son aylarda artan maliyetlerle birlikte ayakta kalmaya çalışan ve evine ekmek götürme derdinde olan Halk otobüslerinin işletmecileri, diğer tarafta zamların altında ezilmiş maaş ve gelirleri ile kıt kanaat geçinmeye çalışan halkımız ve daha da önemlisi ailelerinin zor şartlarda eğitimlerini tamamlayabilme adına çocuklarını bize emanet ettikleri öğrencilerimiz.
Bu işin orta yolu yok, hizmet verende haklı, hizmeti alanda haklı. Hizmet veren para kazanabilme adına zamların kaçınılmaz olduğunu savunurken, hizmet alanlarda pahalı olduğu yönündeki şikayetlerini dile getiriyorlar.
Bu arada Halk otobüsleri işletmecilerin sesine de kulak verelim. İşletme giderleri arasında Mazot, işçilik, SSK, vergi ve diğer giderlerin son birkaç ayda yüzde yüzün üzerinde artması nedeni ile bırakın para kazanmayı şoförün maaşını ödemekte zorlandıklarını dile getiriyorlar. Mazot 7 lira iken 14 TL oldu. Yani yüzde yüz arttı. Oysa Halk otobüslerinin aldığı zam % 35 civarında. Mazota gelen zammın üçte birini yansıtmışlar.
Halk otobüslerine yapılan zammı eleştirenler, neden şu konuya değinmiyorlar. 65 yaş üstü insanlar, güvenlik güçleri, şehit ve gazi yakınları ve aklımıza gelmeyen binlerce kişiyi ücretsiz taşıyan ve bu fedakarlığı yapan Halk otobüsleri değil mi?
Bu tartışmanın tarafı olmak istemiyorum. Zam talebinde bulunanda, buna karşı olanlarda haklıdır. Herkes kendi penceresinden baktığı için kendisini haklı görebilir. Bu işin orta yolu yok.
Ben sadece Üniversite öğrencilerine biraz daha indirim yapabilirler noktasındayım.
Halk otobüslerine gelen zammı eleştirenler, neden Doğalgaza, Elektiriğe, akaryakıta, gıda ürünlerine velhasıl her şeye gelen zamlar karşısında tepkisini koymuyorlar. Ya da tepkisini koyuyorlar da ne değişiyor... 
Ekmeğe, pazardaki patates ve soğana gelen zamlara nasıl alıştık ise, Halk otobüslerine gelen zamma da alışacağız. Akaryakıt fiyatları düşmediği müddetçe her alandaki ulaşım fiyatları da artacaktır. Buna alışmalı ve kabullenmeliyiz. Allah üretene de, hizmet verene de, tüketene de, hizmet alana da sabır, güç ve kuvvet versin. Saygılarımla..