Serbest dövüş sanatlarından birisi olan tekvandoda geleceğin şampiyonları Atabey İlçesine bağlı Harmanören Köyünden yetişiyor.

Tekvandoda geleceğin sporcularını ülkemize kazandırmak amacıyla 2,5 aydır antrenör Tuğçe Kavak ve Master Sensei 4.Dan 3. Kademe Antrenörü Umut Şengezer eşliğinde çalışmalarına devam eden 25 çocuk, düzenlenen sınav ve törenle yeni kuşaklarını taktılar.

Ak Parti Milletvekili Recep Özel, Atabey Kaymakamı Yunus Coşkun, Atabey Belediye Başkanı Tevfik Atasoy, Hapkido Mücadele Sanatları Federasyon Temsilcisi Cem Yumak ve birçok Harmanörenli vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen törende sporcular hünerlerini gösterdiler. Çocuklar pistte ter dökerken, aileleri de kenarda büyük heyecan yaşadılar.

Törende bir konuşma yapan Ak Parti Milletvekili Recep Özel, sporun ve sporcunun önemine dikkat çekerek şunları söyledi; “Bu yavrularımızla gurur ve onur duyuyoruz. Küçücük yaşta tekvando öğreniyorlar. Zaten böyle de olması lazım. Çünkü her şey çok küçük yaşta daha iyi öğreniliyor.

Bu konuda bizlere çok büyük görevler düşüyor. Teknoloji ve madde bağımlılığından uzak, sporla iç içe olan, ruhen ve bedenen daha sağlıklı gençler yetiştirmemiz lazım. Bu kapsamda sporu her yerde yaygınlaştırmamız lazım.

Yavrularımız yaz boyunca Harmanörende çok amaçlı kapalı salonda çalıştılar. Vatandaşımız burada hem düğün, nişan, davet etkinliğini yapıyor hem de sporunu yapıyor. Bu salonda bir dayanışma, kaynaşma ve yardımlaşma oluyor. Biz bu tür çok amaçlı salonları köylerimize ve mahallelerimize kazandırmamız gerekiyor. Bu konuda Sayın Valimiz ve özel idare ile görüşmelerimiz var.

Tekrar emeği geçen, katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Yavrularımıza sağlıklı ve başarılı bir gelecek diliyorum” diye konuştu./ İbrahim DEMİRAYAK