Hafta sonu parti merkezinde düzenlenen katılım törenine, HAS Parti İl Başkanı Mahmut Bilgiç ve parti yöneticileri, Milliyetçi Muhafazakar Parti İl Başkanı Osman Çiçek ve diğer parti yöneticileri ile HAS Parti Milletvekili Aday Adayları ve teşkilat mensupları katıldı.

Katılım töreninde ilk olarak konuşan HAS Parti İl Başkanı Mahmut Bilgiç, partiye katılan yeni isimlerde birlikte daha da güçlü bir şekilde partisini Türkiye’de birinci parti yapacaklarını kaydetti.

Bilgiç; “Anadolu’da, Türkiye’nin her yerinden, Isparta’mızın muhtelif yerlerinden HAS Parti’ye akın akın katılma devam etmekte. Bugün Milliyetçi ve Muhafazakar Parti İl Başkanı ve Isparta’daki bütün ilçe başkanları, partimize katılmışlardır. Kendilerine teşekkür ediyorum. Gerçekten bizimle beraber çalışmak Prof.Dr. Numan Kurtulmuş öncülüğünde siyaset yapmak, yeni siyaset, yeni hareket, ülkemizin ve devletin ihtiyacı olan bir olaydır” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Milliyetçi Muhafazakar Parti İl Başkanı Osman Çiçek ise HAS Parti’ye belli bir mevkiye getirmek için gece-gündüz çalışacaklarını söyledi. Çiçek; “Ben Partinin il başkanı olarak çok emek verdim fakat bunun karşılığını alamadık. Genel Başkanımızdan hiçbir fayda göremedik. Has Parti İl Başkanının bana yaklaşımından dolayı bu partiyi seçtim. Çok mutluyum. Bütün ilçelerimle beraber partimize destek vermeye hazırız. Madem bu yola baş koyduk, gece gündüz çalışarak bu partiyi belli bir mevkiye getireceğiz. Herkes elini taşın altına koysun. Bunun için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Daha sonra HAS Parti İl Başkanı Mahmut Bilgiç; “Türkiye’nin ihtiyacı olan ve halkımızın büyük teveccüh gösterdiği Halkın Sesi Partisi, başta genel başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş olmak üzere Türkiye’de mevcut siyasi partilerin yaptığı gibi değil, halkımızın tamamını kucaklayan bir misyon üstlenerek her beraber olduk. Isparta’mızda çok güçlü olan Halkın Sesi Partisi’nin bu kadrolarla daha da güçlü olarak hizmet vereceğine inanıyorum ve bize katılan arkadaşlarımızın partimizin tüm kademelerinde uygun gören her yerde değerlendireceğimize söz veriyorum. İnşallah Türkiye’mizde Isparta’mızdan bu sesi yükselterek, HAS Parti’yi Türkiye’de birinci parti yapacağız. TBMM’nin olmazsa olmaz partilerinden biri olacağız. Buna Türkiye’nin ihtiyacı var” dedi.

Toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda da bulunan İl Başkanı Bilgiç; “Memleketimiz 9 yıldan beri tek iktidarda. 2001 krizinden sonra milletimiz çok büyük umutlarla bu iktidara teveccüh gösterdi. 9 yıl geçmesine rağmen bu iktidardan da aradığını bulamamıştır. Milletimiz borçlandırılarak büyük bir yük altına sokulmuşlardır. Önemli olan milleti muhtaç haline getirip bundan oy devşirmeye çalışmak değildir. Millete iş aş vererek milletin kendi alın teri ile kendi ihtiyaçlarını görmesidir. İşte HAS Parti tam da bu noktada lazım. Çünkü HAS Parti, egemen güçlere boyun eğmeyen bir partidir. Bugün katılan arkadaşlarımızla beraber ete kemiğe büründü, ismini koydu ve ben de varım dedi. Dönem Halkın Sesi Partisi dönemidir. Artık bundan sonra hiçbir siyasi hareket halkın önünde duramayacaktır. Buna yürekten inanıyorum” ifadelerine yer verdi.