Isparta Şoförler Odası Başkan Adayı Hasan Kınay, hafta sonu SD Kongre Merkezinde yapılan Şoförler Odası seçimlerine itiraz için Seçim Kuruluna başvurdu.

İşte Yapılan İtiraz dilekçesinde yapılan açıklamalar;

Hasan KINAY, yaptığı itiraz'da 09.01.2022 tarihinde önceden de ilan edildiği üzere Isparta Şoförler ve Otomobilciler odası seçimleri icra edilmiş ise de, bu konuda şifa olarak sandık görevlilerine itirazlarımı seçim günü yapmış isem de, ilgili itirazlarımı yazılı olarak Sayın Başkanlığınıza sunmam zaruri olmuştur.

En büyük delilim seçim esnasında gerek Isparta Emniyet güçlerince gerekse Oda görevlilerince tutulmuş olan kamera kayıtlarıdır. İlgili kamera kayıtları Sayın Başkanlığınızca incelendiğinde zaten itirazlarımın haklılığı anlaşılacaktır.

Kamera kayıtlarında da görüldüğü üzere ilgili Hazurun seçim esnasında salona alınmamış ve salona alınmadığı gibi de seçim esnasında Divan tarafından gerçekleştirilen işlemlerin takibi engellenmiştir. Örnek olarak Çalışma raporu vd raporlar okunmamış ve ilgili raporların ibrası, Divan tarafından raporlar okunmaksızın ibraya sunulmuştur. Divan Başkanı ve üyeler önceden ilan edilmiş olan genel kurul gündemini takip etmemişler, yok saymışlardır.

Yine, Isparta da ikametgâhı dahi bulunmayan, faaliyet alanları Isparta da olmayan Örnek olarak Burdur ili Tefenli ilçesi –Burdur İli –Antalya ili Serik ilçesi Şoförler ve Otomobilciler Birliklerinin Başkanları ve hatta eşleri dahi oy kullanmışlardır ki, ikametgâhı, faaliyet alanı, mali yükümlülüğü Isparta da bulunmayan bir kısım zümrenin nasıl oy kullandıkları Kamera kayıtları ve Hazurun cetvelinde tespitlidir ve Sayın Başkanlığınızca da kamera kayıtlarından tespit edilebilecektir

Yine Hazurun cetvelinde de belli olduğu üzere, İş takipçisi ve galerici olduklarını ileri süren ancak ikametgâhı ve faaliyet alanı dahi Isparta da olmayan yüzlerce kişi, oylamanın başladığı andan İtibaren Isparta Şoförler ve Otomobilciler odası başkanlığı ve organ seçimleri için oylarını kullanarak araçlarla Isparta ilinden ayrılmışlardır, kim oldukları nerede faaliyet yaptıkları dahi belli olmayan Isparta da vergi mükellefi olmayan ikametgâhı Isparta dışında yüzlerce insan araçlarla taşınmış ve oy kabinlerine sokulmuştur.

Yine aynı şekilde seçimden hemen sonra öğrendiğim üzere, Yasal olarak seçim tarihi itibariyle en az 2 yılı aşkın süredir odaya kayıtlı olmayan kişi ve kişiler oylamaya katılmışlardır, oda kayıtları ve hazurun cetvelinde ki kişilerin kayıtları ile sabittir.

Ayrıca oylamaya katılabilmek için ve odaya kayıt zorunluluğu olan  ticari ve sınaî kazanç dolayısıyla gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olması gerekmesine karşın, Isparta da vergi mükellefi olmayan onlarca insana oy kullandırılmıştır, ki bu da oy kullananlarla ilgili Isparta Defterdarlığına yazı yazılması ve gelecek talimat cevabı ile belgelenecektir.

Yine, toplantıda bulunmayan kişiler yerine başka kişiler tarafından imzaların atıldığı, seçimin yapıldığı salonda misafirler ile delegelerin bir arada oturdukları, delegelerin oyların kullanırken baskı altına alındığı kamera kayıtları ile sabittir.

100 Bin Liranın Yeni Getirisi Dudak Uçuklatıyor 100 Bin Liranın Yeni Getirisi Dudak Uçuklatıyor

İmzalanan listedeki imzası bulunan üye sayısı ile oy kullanan üye sayılarının birbirini teyit etmemesi de ayrı bir itiraz konumdur.

5362 sayılı kanunun 49. Maddesinde "Esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşlarının organ seçimleri ile yönetim kurulu başkanlarının seçimi tek dereceli olarak, yargı gözetiminde gizli oyla ve açık tasnifle yapılır." 42. Maddesinde "Genel kurul toplantıları, üye sayısına uygun büyüklükte salonda yapılır." hükmü yer almakta olup, gerek Pandeminin yoğun olduğu bu günlerde salon büyüklüğüne dikkat edilmemiş, Hazurun dahi içeri alınamamış, ibra işlemleri usulsüz, çalışma raporu v.d ibra edilecek iş ve işlemler hazuruna okunmamış, genel kurul üyelerinin yarıdan fazlası bu nedenle toplantıya iştirak edememiş ve ibra işlemine dahi katılamamıştır.

Genel kurulun yapılacağı toplantılar hangi mekânda toplanacaksa organ seçimleri de o mekânda yapılması gerekmesine karşın Toplantı yeri ve seçim yeri arasındaki bu ilişki birbirleriyle kopmaz bir bağ olarak görülmesine karşın yasanın buna ilişkin hükmüne, salonun küçüklüğü nedeni ile riayet edilememiştir.

5362 sayılı Kanun’un 8. maddesinin (d) bendinde açıklandığı üzere, “…vergi mükellefiyetlerini sildirenler 6 ay içinde tekrar vergi mükellefiyeti tesis ettirmeyenler…”’in üyeliklerinin son bulacağı, belirtilmesine karşın, bu hususta göz ardı edilmiş ve üyeliklerin sona erdirilmesi bir yana oy kullandırılma işlemi yapılmıştır. Bu hususta Hazurun cetvelinde oy kullananlara ilişkin Isparta Defterdarlığına yazılacak talimat ile belgelenecektir

Bu ve buna benzer usulsüzlükler nedeni ile çıkan tartışma ve kargaşa nedeni ile Isparta İl Emniyet müdürlüğü seçim günü olaylara müdahale etmiş, ancak bu dahi gerek Divanın ve sandık görevlilerinin dikkatini çekmemiş ve usulsüz seminin yapılmasına Emniyetin Müdahalesine karşın devam edilmiştir. (Emniyet Müdürlüğüne talimat yazılmasını talep ederim)

Hatta konuya ilişkin usulsüzlükler Isparta Yerel basının gündemine taşınmış ve seçimin yapıldığı 09.01.2022 tarihinden itibaren basın yolu ile çıkan haberler şehirde infiale neden olmuştur. (eki ilgili Basın kuruluşlarında ki haberler)

Sonuç olarak: Bu noktada öncelikle belirtmek isterim ki, demokratik yollarla ele geçirilemeyen özerk demokratik mesleki yapılar, seçim yöntemlerine müdahale ve diğer yollarla bertaraf edip işlevsizleştirmek ve tasfiye etmek istenmektedir. Demokrasiye olan tahammülsüzlüğe ve meslek odalarının demokratik bir şekilde yapılan seçimlerine gösterilen tahammülsüzlüğe bir son verilmesini Sayın Başkanlığınızdan arz ediyorum.

Sayın Başkanlığınızın kani olması için somut ÖRNEK: Nasuh Ö. son yapılmış olan seçimde oy kullanmış seçimin kaderini etkilemiş olmasına karşın kendisinin Isparta ilinde bir vergi mükellefiyeti bulunmamaktadır. Kendisi Tefenli Esnaf Odası ve Şoförler ve Otomobilciler odası Başkanı. Üyelik şartı olmayan, üyeliği son bulmuş olanların ve Üye olma ihtimali dahi bulunmayanların oy kullandığı iş bu seçimde 5362 sayılı yasa ve tüm ilgili mevzuat ayaklar altına alınmıştır. ÖRNEK2: Kadir S. Isparta da kaydı bulunmamakta, aynı zamanda Isparta vergi mükellefi değil, oy kullanmış ve seçimin kadereni etkilemiştir. Kısacası çevre illerin meslek odaları Başkanları, eşleri ve yakınları bu tür seçimlerde birbirlerinin seçimlerinde de oy kullanmak sureti ile, söz konusu usulsüzlüğü zincirleme olarak devam ettirmektedirler.
 
KALDI Kİ VERMİŞ OLDUĞUM İKİ ÖRNEK DIŞINDA YÜZLERCE AYNI ŞEKİLDE VE BENZER MAHİYETTE OY KULLANIMI GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.

DELİLLERİM : Sandık Kurulu tutanağı, Müşahit tutanağı, kamera kayıtları, sair yasal deliller, Isparta Defterdarlığına oy kullanan üyelere ilişkin vergi mükellefi olup olmadıklarına, veya da 6 aylık süre zarfında vergi mükellefiyetlerini yenileyip yenilemediklerine ilişkin yazılacak talimat cevapları, Isparta Emniyet müdürlüğüne yazılacak talimat ile 09.01.2022 tarihinde oda seçimleri esnasında ki olayların ve Adli vakaların listesi, Hazurun cetveli ve cetvelde imzası bulunanların imza tetkiki ile ikametgahlarının Isparta da olup olmadığına dair yazılacak talimat cevapları.

Hasan KINAY