Millî Eğitim Müdürü Sabri Caner, yeni dönemin şifrelerini verdi: ‘Zengin, iyiliksever kişilerin ayağına gideceğim. Ana, ilk ve ortaöğretim kurumu yaptırmasını isteyeceğim. Önce Isparta, sonra dış şehirlerde yaşayan varlıklı aileler ile buluşmak istiyorum.”

 

BAKAN’A ANLATACAĞIM

            “- Şubat Ayı’nın 2. yarısında Millî Eğitim Bakanı Isparta’ya gelecek. Bina problemini anlatacağız. Eski Kütüphane binasına güzel bir proje yaptırmak dileğimiz. – Okul Öncesi’nde 830 öğretmen açığımız var. Buna karşın ‘özür grubu nedeniyle 350 sınıf öğretmeni fazlalığı var. – Üniversite’ye giriş sistemindeki sorunların nedenlerini bulacağız.”
 

 

Yoksulluktan geldim

çıra ile ders çalıştım

2 yıl yatılı okudum

ambar yerlerde yaşadım

 

“Yoksulluktan geliyorum. 2 yıl YİBO’da, ambar gibi yerlerde okudum. Mum, çıra ışığında ders çalıştım. Allah nasip etti, Işıklı’ya (Van, Başkale’ye bağlı) okul yapımına katkım oldu. Bir çocuk güllerin arkasında ağlıyorsa o benim için derttir. Okuyamayan çocuk var ise sorumlusu benim. Ben hesap veririm.”

İnsan hayatı söz konusu

dershanelerin peşini

bırakmam, özel okul şart

 

Millî Eğitim Müdürü Sabri Caner, orta ve yükseköğretime giriş sisteminde ailelerin dershaneyi de tercih etmesini analiz etti: ‘Demek ki bizi yeterli görmüyorlar. Ama insan hayatı söz konusu; dershanelerin peşini asla bırakmam.’ Caner, özel koleje ise sıcak baktığını söyledi.