CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner'in seçildikten sonra ilk açıklamaları kamuoyunda tepkiye neden oldu. Öner'in Vali Oğuz hakkındaki iddialarına AK Parti İl Başkanı Gökgöz'ün yanı sıra CHP seçmeninden de tepkiler var.

AK PARTİ Isparta İl Başkanı M. Uğur Gökgöz, Öner'in açıklamalarını 'hırçınlık' olarak yorumladı. Gökgöz, "Sayın Öner hırçın geldi, hırçın gidiyor. O eski babacan valiye ne oldu anlamak mümkün değil" şeklinde konuştu.

CHP tabanında da farklı sesler yükselmeye başladı. CHP tabanında hakim olan görüş ise "Artık seçimler sona erdi, bu aşamadan sonra Isparta için ne yapılabilir konusunun gündeme gelmesi gerekir. Sert açıklamalar partiye zarar veriyor" şeklinde oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin çiçeği burnunda milletvekili Ali Haydar Öner'in açıklamaları kamuoyunda tepkilere neden oldu. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Isparta İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, açıklamaları 'hırçınlık' olarak nitelendirirken, CHP tabanında da rahatsızlıklar baş gösterdi.

HIRCİN GELDİ HIRÇIN GİDİYOR

AK Parti Isparta İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, Öner'in açıklamaları için "Hırçın geldi, hırçın gidiyor. Valilik döneminde ki babacan kimlik gitmiş, kendi özüne dönmüş. Saldırgan geldi, saldırgan gidiyor. Söz konusu mesnetsiz iddialarla harcayacak zamanımız yok. Bizim işimiz hizmet, gücümüz millet. Isparta bir tercih yaptı. İstikrarın sürmesi yönünde oylarını kullandı. Şimdi bunu hazmetmek zorundasınız. Aksi halde hizmet etme şansınız olmaz. Eğer derdiniz millete hizmetse ona göre davranmak zorundasınız" diye konuştu.

CHP TABANI RAHATSIZ

Öte yandan CHP'de de konuyla ilgili rahatsızlıklar gündeme geldi. CHP tabanında Öner'in üslubuna ilişkin çeşitli eleştiri sesleri yükselmeye başladı. CHP'ye yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre Öner seçim süreci boyunca da sert üslubu dolayısıyla sürekli eleştiriliyordu. Son tartışmalar da bardağı iyice doldurdu. Kısacası CHP'de bardağın taşması an meselesi.

CHP'YE ZARAR VERİR

CHP tabanı Öner'in seçildikten sonraki ilk açıklamalarını "Artık seçimler bitti. Bu üslubun devam etmesi son derece anlamsız. Şu aşamadan sonra mevcut güç ile Isparta’ya hizmet için ne yapılabilir, bunun değerlendirilmesi gerekiyor. Yapılan sert açıklamalar partiye zarar veriyor. Zamanı geldiğinde sert açıklamalar da yapılabilir elbette ama seçilir seçilmez kavgacı bir kimlikle kamuoyunun, seçmenin karşısına çıkmak anlamsız" diye yorumladı.

'ZAVALLI VALİ' DEMİŞTİ

Ali Haydar Öner, partisinin il merkezinde yaptığı açıklamada Vali Memduh Oğuz'a yüklenmiş ve kendisinin taraflı davrandığını ileri sürmüştü. Öyle ki; Öner Vali Oğuz'un AK Parti İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ve Emniyet İstihbarat teşkilatı tarafından kuşatıldığını ve onların denetiminde çalıştığını iddia etmişti. Öner, "Zavallı vali Isparta'yı kendisinin yönettiğini zannediyor" demişti.