Adres taşıyarak okullara öğrencilerini kaydettirenlere seslenen Vali Günaydın, kayıtların düzeltilmesi için 1 Temmuz’a kadar süre olduğunu söyledi. Bu konuda menfaati ve çıkarı zedelenen bazı kişilerin farklı mail adresleri ve isimlerle bazı yerlere yazılar yazdığını ifade eden Vali Günaydın, “Kim olduğunuzu biliyoruz, gereken kanuni işlemleri de yapıyoruz. Hukuk önünde hesabını soracağız” dedi.

Vali Şehmus Günaydın, Kanal32’de katıldığı Gülkent’te Bugün programında adres taşıyarak öğrencilerini farklı okullara kaydettiren öğrencilere bir kez daha seslenerek, 1 Temmuz’a kadar kayıtların düzeltilmesi için süre olduğunu söyledi. Bu konuda menfaati ve çıkarı zedelenen bazı kişilerin farklı girişimlerde bulunduklarını ifade eden Vali Günaydın, hakaret ve iftira boyutuna ulaşan yazılarla ilgili cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunacaklarını vurguladı.

ÖĞRENCİLERİN BİRBİRLERİNE ATTIĞI MESAJLARI GÖRSENİZ HAYRETLER İÇİNDE KALIRSINIZ

Herkesin çocuğunu oturduğu yere yakın okula göndermesi gerektiğinin altını çizen Vali Şehmus Günaydın, “Örneğin Isparta’nın merkeze uzak bir mahallesinde oturuyorsunuz. Çocuğunuzu merkezdeki gözde okuldan bir tanesine yazdırdınız, adresini taşıdınız, bir şeyler yapıp, getirdiniz. Öğlen yemek molası 1,5 saat. Bir çocuk en fazla yarım saat yemek yiyecek, 1 saat ne yapacak? Biz bunları zaman zaman yaşadık. Çocuklarımız çok büyük tehlikelerle karşı karşıya. Biz bunların tedbirini alıyoruz ama çocuk internet kafeye gidiyor, kötü kişilerin hedefine geliyor. Ne gereği var? çocuğumuz yakınımızdaki okula gitse, öğlen gelip, annesinin sıcak yemeğini yese, çocuğun güvenliğinden dolayı hiçbir endişe olmasa. Çocuklarımızın eline bir cep telefonu veriyoruz. Ortaokul birinci ve ikinci sınıf çocuklarının birbirlerine attığı mesajları size göstersem hayretler içinde kalırsınız. O kadar tehlikeli paylaşımlar, resimler, yazılar var ki milli eğitim müdürümüze bu konuda talimat verdim. Biz bir sorunu tespit ederken sorunun çözümü için adında talimat veriyoruz. Velileri de bu konuda toplayacağız ve çocukların eline verilen cep telefonlarının onlar için ciddi tehdit oluşturduğunu anlatacağız. Veliler gelip çocukların birbirine attığı mesajları gösteriyorlar ve şikayetçi oluyorlar. Olaylar çocuklarımızın geleceği karartacak noktaya geliyor. Bunlar hep yapmış olduğumuz yanlışların sonucu” dedi.

1 TEMMUZ’A KADAR VELİLERİMİZİN SÜRESİ VAR

Gözde okul ve gözde sınıf söylemlerine karşı çıkan Vali Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne demek gözde okul ve gözde sınıf? Siz çocuklarınızı ötekileştirip, ayrıştırıyorsanız bu son derece yanlış. Okula şu ailelerin çocukları geliyor o yüzden göndermiyorum anlayışı ötekileştirici, ayrıştırıcı ve yanlış bir anlayıştır. Biz buna izin vermeyeceğiz. Herkes bulunduğu mahalledeki okula çocuğunu götürecek. Tedbirleri aldık ve komisyonlar kurduk. 1 Temmuz’a kadar velilerimizin süresi var. Adres taşımışsanız lütfen gidin düzeltin. Hem cezai uygulaması var hem de çocuğunuz mağdur olacak. 1 Temmuz itibariyle çocuğumun taşıdığım adreste kaydı olacak diye de sakın bir yanılgıya kapılmayın. Biz ondan sonra da araştırma yapacağız. Komisyonlar evleri tek tek gezecek ve muhtarlarla, komşuları dinleyecek. Eğer adres taşımayla kanuna aykırı bir şekilde işlemle çocuğunu o okula kaydetmişse kaydı silinecek.

KİM OLDUĞUNUZU BİLİYORUZ, GEREKEN KANUNİ İŞLEMLERİ DE YAPIYORUZ

Bu konuda menfaati ve çıkarı zedelenene de buradan sesleniyorum; yapmış olduğunuz girişimlerden sanmayın ki habersiziz. Gidip hiç alakasız insanların ismi ve mailleriyle sağa sola yazılar yazıyorsunuz. Kim olduğunuzu biliyoruz, gereken kanuni işlemleri de yapıyoruz. Hukuk önünde hesabını soracağız size. Gidip yalan yanlış bilgilerle o gariban insanların da başını yakarak bu olayları çarpıtmayın ve insanları mağdur etmeyin. Yazdığınız konuların altına da ilave ettiğiniz cümleler suç unsuru taşıyor, onlarla ilgili de cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunacağız. Yazılan o yazıların hepsi bize gelir. O yazıların hangi mailden, hangi bilgisayardan yazıldığını devlet olarak tespit edecek gücümüz var. Sakın ola kanuna aykırı iş içine girmeyin. Yazdığınız yazılar eğer gerçeği yansıtmıyorsa iftira ve hakaretten hakkınızda suç duyurusunda bulunacağız. Eğer yazmanız gereken bir şey varsa dürüstçe çıkın siz yazın. Yanınızda çalışan kişinin mailinden ve telefonundan bunu yazarsanız hukuk önünde bunun hesabını verirsiniz.

GÖZDE OKUL ANLAYIŞI TEHLİKELİ

Gözde okul anlayışı son derece yanlış ve tehlikeli bir anlayış. Biz bütün öğretmenlerimize, yöneticilerimize ve eğitimcilerimize güveniyoruz. Bu anlayışı ortaya koyanlar bir takım çıkarları ve menfaatleri için ortaya koymuşlar. Biz bunları da biliyoruz.

ISPARTA MERKEZ TEOG’TA ÜÇÜNCÜ OLDU!

TEOG sıralaması yapıldı. Sütçüler ilçesi birinci, Şarkikaraağaç ikinci, Isparta merkez üçüncü. Siz sadece iki okulun eğitim kalitesini yükseltmekle tüm ilin eğitim kalitesini yükseltiyor musunuz? Bu yanlış değil mi? Bundan rant ve çıkar sağlayanları biliyoruz. Bunlar kendilerine çekidüzen versinler. Bu ülke 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra artık doğruları yapacak. Daha fazla birbirimizi sevecek ve kenetleneceğiz. Ama hepsinden önemlisi daha fazla çalışacağız ve gayret göstereceğiz.

GÖZDE OKULDA BİN KİŞİ, 380 METRE İLERİSİNDEKİ OKULDA 260 KİŞİ VAR

Gözde okul tanımladığımız bir okulun sadece 400 metre ilerisinde bir okul daha var. 380 metre ilerideki okul daha bir yıllık yeni pırıl, pırıl bir okul. Gözde okuldaki okul mevcudumuz bin kişi, 380 metre ötedeki okulun mevcudu 260 kişi. Bunu bana izah edin? Hangi mantıkla izah ederseniz? Sınıf ortalamaları bakımından Isparta olarak OECD ülkeleri ortalamasına yakınız. Okul ve derslik sayısı son derece yeterli. 380 metre ilerideki okulun sınıf mevcudu 15 kişi, gözde okuldaki sınıflar 30 kişi ve üstü. Zorlama ile sınıf açmışız. Çocuklarımıza, geleceğimize, milletimize çok büyük haksızlık yapıyorsunuz. biz buna müsaade etmeyeceğiz.

YENİ OKUL YAPILSIN YAZIYORLAR AMA OKUL İHTİYACI YOK

Sağa sola yazanlar yeni okul yapılsın yazıyorlar. Isparta’mızın yeni okula ihtiyacı yok. Isparta’mızın herkesin oturduğu yerde okula gitmesine ihtiyacı var. Siz kalkıp konuyu yanlış yalan tanılarla ortaya koyarsanız gerçekler suratınıza okunur.”

OKULLAR AYNI SAATTE BAŞLAYACAK

Öte yandan yaz saati uygulamasının kış döneminde devam etmesi nedeniyle bazı okulların ders saatlerinin erken başlaması nedeniyle öğrenciler sıkıntı yaşamıştı. Vali Günaydın, yeni eğitim öğretim yılında Isparta’daki tüm okulların aynı saatte başlayacağını bildirdi.