Sevgili dostlar, ne kadar çok nimeti bir arada yaşıyormuşuz da, farkında değilmişiz. Hep birlikte özgür ve hür irademizle, sağlık ve afiyet içerisinde ne güzel günleri yaşıyorduk. Ancak bir virüs sayesinde hayatımız bir anda değişti. Her şey bizim irademizin dışında gelişti. Ömür boyu unutamayacağımız farklı bir Ramazanı hep birlikte geçirdik, farklı bir Bayramı yaşadık. Camilerde Ramazan ayının coşkusunu arttıran teravih namazlarını kılamadık. Annemize, babamıza, oğlumuza, kızımıza doyasıya sarılamadık. Sevdiklerimizi kucaklayamadık. Özgürlüğümüz kısıtlandı. İnsan tabiatına uygun olmayan sıkıntı ve halleri yaşadık. Ve hala yaşamaya devam ediyoruz. 

Sevgili dostlar, insanoğlu neyi, ne zaman nasıl göreceği ve nasıl yaşayacağı belirsizdir. Yeniden doğan güneşle, yeni bir günle birlikte heyecanımız artar, ümitlerimiz tazelenir. Ancak gelecek kuşkusunu her zaman yaşarız. Hafızalarda, ne olacak? Sorusuna cevap aranır.
Bir velinin ifadesiyle; “Olmuş olan, olacakların en hayırlısıdır.” İnsan olarak bu dünyaya gelmek ve yaşamak en güzel kaderimiz değil midir?  Onun için isyan etmeye, kahrolmaya gerek yok. Bir düşünürün dediği gibi; “Yokluk bile yerine göre bir nimettir. Bize varlığın kıymetini öğretir.” Korona sayesinde sevdiklerimizi kucaklayabilmenin, istediğimiz yeri gezmeyi, teraviyi-cumayı birlikte kılabilmenin, çarşıda-pazarda istediğimiz gibi dolaşmanın kıymetini öğrendik.   

Hayat bir yandan yana-yana bizleri pişirirken bir yandan da küçük mutluluklarla bizleri yarınlara bağlamaktadır. Camilere kavuşmanın heyecanıyla duygulandık, mutlu olduk.  Çok şükür, binlerce şükür, 74 gün sonra ilk defa camilerde Cuma Namazını birlikte topluca kıldık. Bize bu mutluluğu veren faziletlere hamdolsun. İnşallah yakın zamanda bu musibetten tüm insanlık olarak kurtuluruz ve her şey eskisi gibi olur. “Nerde kalmıştık” diyerek hür irademizle eskisi gibi yaşamaya başlarız. 

Efendim, tüm bu yaşadığımız sıkıntılı günlerin muhasebesini en iyi şekilde yaparak bir sonuç çıkarmalıyız. Sağlıkla nefes alarak yaşadığımız her gün bizim için özeldir. Ve büyük bir nimettir. O nedenle hiçbir isteğimizi özel bir gün için saklamayalım. Mevla’m her anınızı doyasıya yaşatsın. 
Bu dilek ve temennilerle yüreğinizdeki sevgi, yaşamınızdaki huzur hiç eksik olmasın. Kalın sağlıcakla.