Isparta Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği (IGSİAD) Başkanı Hasan Avcu kısa adı IGAD olan Isparta Genç Atılımcılar Derneği isminin geçen ay yapılan olağan üstü genel kurulla Isparta Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği (IGSİAD) olarak isim ve tüzük değişikliğine gidildiğini açıkladı. 

Başkan Avcu, “IGAD olarak bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaları daha ileriye götürmek geleceğe yön vermek Ispartalının sesi olmak ve ciddi projelere imza atmak için öncelikle tüzük değişikliğini gerçekleştirip, daha geniş bir kitleye hitap eden adına yola çıkılmıştır. IGAD 2002 yılı ikinci yarısında kurulan ve o günden bugüne değin eğitimler, küçük ve orta ölçekli projeler, seminerler, toplantılar, geziler yapmak suretiyle öncelikle dernek üyelerinin bütünleşmesini ve gelişim sürecini tamamlamış ve yine dernek üyelerinin kendi iş dallarında gelişmesi ve büyümesine yardımcı olmuştur. Ulusal basında gerek dernek faaliyetlerini gerekse Isparta"nın ve özellikle üniversitenin tanıtımını yaparak kurulmuş misyonuna ve vizyonuna katkıda bulunmuştur. Bunlardan bazıları NTV-Ekodialog Programı, TGRT-Gökkuşağı Programı, STV-Gezginci Programı, NTV-Bam Teli Yol Hikâyeleri gibi görsel basında ve yine ulusal yazılı basında yer almak suretiyle Isparta"nın tanıtım ve reklâmı gerçekleştirilmiştir. IGAD tarafından oluşturulan "Askıda Ekmek" kampanyası ile bir proje geliştirilmiş ve tüm Türkiye genelinde örnek olmuştur. Bu vesileyle ciddi bir yardımlaşma kampanyası haline dönüştürülmüş ve halen birçok ilimizde devam etmektedir” dedi. 

"KATKI SAĞLAYACAĞI DÜŞÜNCESİYLE  BİRLEŞMEYE KARAR VERDİK"

Yine dernek olarak Isparta"daki birçok kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri ile istişare toplantılarının gerçekleştirildiğini dile getiren Başkan Avcu, “Siyasi olarak herhangi bir partiye bağlı kalmadan bütün siyasi partilere eşit mesafede durmuştur. Her zaman Isparta menfaatlerini gözeten ve yararına inandığımız projelerin içerisinde gerek bireysel gerekse IGAD olarak yer alınmıştır. Yapılan dört yıllık çalışmaların neticesinde kısa adı BASİFED olan Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu"na yapılan üyelik başvurumuz kabul edilmiştir. 1997 yılından beri birlikteliklerini güçlendirip yeni boyutlar katarak geliştirilen Türkiye SİAD Platformunu oluşturan dernekler, Türkiye düzeyinde 5 bölge federasyonu ve 1 sektörel dernekler federasyonu olmak üzere 6 federasyonda bir araya gelerek yeni bir yapılanma oluşturmuşlardır. Bu federasyonların ilki olan BASİFED birçok ili kapsayan bir bölge içinde 16 derneğin güç birliği yapılarak bir araya gelmesi suretiyle kurulmuş bir dernekler federasyonudur. Halen 19 dernek ile 2200ü aşkın sanayici ve işadamını bünyesinde barındıran BASİFED Türkiye"nin en büyük sivil toplum örgütleri konumundadır. BASİFED aynı zamanda TÜRKONFED-Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu"nda kurucu üye federasyonudur. Bizlerde bu gücün Isparta ya katkı sağlayacağı düşüncesiyle SİAD Platformu altında birleşmeye karar verdik. Bu süreç içerisinde IGAD artık IGSİAD olarak ortaya çıkması zorunlu hale geldi. Yapılan uzun görüşme ve çalışmalar sonucunda Isparta Girişimci, Sanayici ve İşadamları Derneği (IGSİAD) olarak resmi hüviyetimize kavuştuk” şeklinde konuştu. 

"BOYNUMUZUN BORCUDUR"
IGSİAD"ın amacının bölgenin ve ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak olduğunu belirten Başkan Avcu, “Bunun yanı sıra Sanayici ve İşadamlarının sorunlarına sahip çıkarak toplumdaki öncü ve girişimci niteliklerini geliştirmek, çağdaş uygarlık hedefini esas alarak bölgesel ve sektörel potansiyellerin en iyi şekilde değerlendirilmesi için faaliyetlerde bulunmak. Ayrıca parlamenter, demokratik, laik ve etkin hukuk devleti anlayışı içinde, sivil toplumun kurumsallaşması ve özel girişimciliğin yaygınlaşması için çalışmaktır. Umut ediyoruz ki Isparta"nın kalkınması ve ilerilere gidebilmesi için gerek konfederasyon gerekse federasyondan güç alarak daha iyiyi daha güzele ulaşacağımıza eminiz. Bizler gerçek gücün birliktelikten doğduğuna inanan bir ekibiz. Gelecek için Isparta adına yapılacak her türlü projenin içerisinde var olmaya çalışacağız. Evlatlarımıza yaşanılır refah düzeyi yüksek bir Isparta bırakmak boynumuzun borcudur” dedi.  (Isparta Gülses)