Mülkiyeti İl Özel İdaresine kayıtlı Çünür Mahallesinde bulunan Botanik Parkının da bulunduğu alanın bir kısmında Yüksek Öğretim Yurdu yapımı amacıyla, Isparta Belediye Başkanlığına yaptığımız başvuru ile ilgili olarak Isparta Belediye yetkililerince yerel medya aracılığıyla "botanik parkın yok edilmesi uygun bulunmamıştır" gibi açıklamalar yapıldığı görülmektedir. 

Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olup Çünür Mahallesinde bulunan 249.118,35 m²'lik alanda imar planında Botanik Parkı vasıflı arsamızın Yüksek Öğretim Yurdu yapımı amacıyla, fiilen Botanik Parkı olarak kullanılan kısmının ayrılarak, hali hazırda kullanılmayan yaklaşık 172.385 m² yüzölçümlü kısmının Kamu Yararı da gözetilerek “Sosyal Tesis Alanı” vasfına dönüştürülmesi amacıyla, 13.12.2016 tarih ve 16576 sayılı yazımızla Isparta Belediye Başkanlığına başvuru yapılmıştır. Ancak bu başvuru öncesinde Sayın Belediye Başkanı ile konu hakkında detaylı bir görüşme yapılmış ve talebimiz Sayın Belediye Başkanı tarafından uygun görülmüştür. Bunun üzerine söz konusu talep yazılı olarak belediyeye iletilmiştir. Isparta Belediye Meclisi 10.03.2017 tarih ve 55 sayılı kararıyla söz konusu talebimizin bir kısmını kabul ederek 46.000 m²'lik alanda sosyal tesis alanı olarak düzenlenmesine karar vermiştir. Bunun üzerine Isparta ilindeki yükseköğrenim yurduna olan ihtiyacı da dikkate alarak anılan kararın yeniden görüşülmesi talep edilmiştir. 

Yukarıda ifade edildiği üzere Isparta Belediye Başkanınca yerel medya aracılığıyla idaremize karşı, ağaç düşmanlığı ve mevcut botanik parkının yok edilmesi gibi ithamlar yapıldığı görülmektedir. Öncelikle Botanik Parkı üzerinden yapılan açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Botanik Parkının yok edilmesi gibi bir teklifimiz bulunmamaktadır. Zira Isparta Belediye Başkanlığına yaptığımız başvuru ekinde yer alan İmar Planı Değişikliği taslağında görüleceği üzere fiilen Botanik Parkı olarak kullanılan yaklaşık 75.000 m²'lik bir alan olduğu gibi bırakılmış ve herhangi bir değişiklik talep edilmemiştir. İdarenin talebi tamamen Botanik Parkı dışında kalan boş alanla ilgilidir. Tahsis değişikliği talep ettiğimiz alanın bir kısmında bulunan ve Belediye yetkililerince bahsedilen ağaçların bir tanesi dahi kesilmeyecektir. İl Özel İdaresi olarak böyle bir planlamamız bulunmamaktadır. 

İlimiz Süleyman Demirel Üniversitesinde 80.000 civarında öğrenci eğitim görmekte olup, bu öğrencilerin ciddi bir yurt ihtiyacı bulunmaktadır. Gündemde olan 2. Üniversitenin de kurulması ile daha da artacak öğrenci sayısı karşısında yurt imkânlarının yetersiz kalacağı, binlerce öğrencinin mağdur olacağı, yine yurt bulamadığı için kayıt yaptırmayan veya donduran öğrenciler nedeniyle ilimizin ekonomik olarak çok ciddi kayıpları olacağı ortadadır. Ayrıca gelişigüzel ve  mevzuata uygun olmayan, sağlıksız koşullarda yapılan apart işletmeciliği konusunda Ispartalı vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz tarafından bir çok şikayetin olduğu kamuoyunca bilinmektedir. 

Yukarıda da izah edildiği üzere öğrencilerin daha rahat ve huzurlu bir şekilde eğitim ve öğretim sürdürebilmesi için İl Özel İdaresince yapılan bu çalışmaları  “ağaç düşmanlığı yapılıyor” şeklinde kamuoyuna sunmanın doğru olmadığını halkımızla paylaşmak ihtiyacı hasıl olmuştur. 

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

ISPARTA İL ÖZEL İDARESİ