Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan Muharrem ayının gelmesi ile birlikte özel bir gün kabul edilen aşure, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Isparta’da da çeşitli okullarda sosyal faaliyetler içersinde Muharrem ayı ve aşure kültürü kutlanmakta. 
Hicri ay takvimine göre ilk ay olan muharrem ayı içersinde olması sebebiyle dün Hızırbey Ortaokulunda öğrenci ve velilere aşure ikram edildi.
1500 kişilik hazırlanan aşure etkinliğine katılım yoğun oldu.
Hızırbey Ortaokulu yönetimi ve okul aile birliği başkanlığı tarafından düzenlenen aşure programına Okul Müdürü Tevfik Akar, Okul Aile Birliği yönetimi, veliler ve öğrenciler katıldı.

Okulun bahçesinde düzenlenen etkinlikte öğrencilerin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şiirlerin okunmasıyla başlayan programda Okul Müdürü Tevfik Akar şunları söyledi; “Şubat 2016’da 7 şubesi 102 öğrencisi ile açılan Hızırbey Ortaokulu 2016 – 2017 Eğitim - Öğretim yılanda 18 şube, 572 öğrencisi, 27 öğretmen, 1 Müdür ve 1 Müdür Yardımcısı ile başladı. Bugünde güzel bir etkinlikte bir aradayız ve çok mutluyuz. Bundan sonra her yıl aşure dağıtarak geleneksel hale getirmeye çalışacağız. Bizi bugün yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim. Bunda sonraki yıllarda da aşure dağıtımı yapmayı planlıyoruz" diyen Okul Müdürü Akar ayrıca okulun yeni açılışmış olmasına rağmen çok yoğun bir talep olduğunun da altını çizdi. Konuşmanın ardından öğrenciler sıraya girerek aşure ikramı yapıldı.