Akdeniz’in dünkü sayısında ‘Antalya’ya Isparta’dan gidilmez’ başlığıyla verilen haber gündeme bomba gibi düştü. AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi ve Turizm Derneği Başkan Vekili Fevzi Özdemir, tabelaların değiştirilmesine tepki gösterdi. Özdemir, şu açıklamayı yaptı:

“Marmara, Ege ve İç Anadolu’dan yani İstanbul, İzmir, Ankara ağırlıklı bölgelerimizden gelen vasıtalar, Baladız yeni ismi ile Gümüşgün Kavşağı’ndan geçmek zorundadırlar. İl Genel Meclisi Üyesi seçildiğimiz günden beri bir konuyu anlayamadığımızı her defasında dile getirdik. Karayolları’nın güya ‘yön tabela kurallarına göre bulunduğunuz yerden itibaren en yakın olan ilin kilometresi ve adı yazılır’ denilmektedir. Bundan dolayı daha önceleri itirazlarımızla Baladız Kavşağı’na Isparta Antalya’dan gideceklere ‘Doğu Antalya’, Burdur’dan gideceklere ‘Batı Antalya’ diye tabelaları asılmıştı. Ama son günlerde görüyoruz ki bu tabelalar tamamen kaldırılıp adeta ‘Antalya’ya Isparta’dan gidilmez’ der gibi gözümüze sokarcasına Isparta tarafına ISPARTA-KONYA Burdur tarafına BURDUR-ANTALYA yazısının bulunduğu tabelalar asılmıştır. Kavşaktaki bu tabelalar yetmezmiş gibi kavşağa gelmeden büyük puntolarla yolun sağ tarafına ISPARTA-KONYA yine kavşağa gelmeden 150 metre sonra aynı büyük puntolarla ISPARTA KONYA tabelaları ekstra konulmuştur.

Anlamadığım bir konuda, her gün oradan geçmek zorunda olan Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren değerli işadamlarımız bu konuya niye dikkat etmemişlerdir. Organize Sanayi girişindeki bir Davraz Kayak totemi ile iki metre dışarıda diye uğraşan ve sonunda totemi içeriye aldıran Karayolları yetkililerinin böylesine hassas bir tabela durumunu asarken kimlere danıştıklarını merak etmekteyim.

Bugünlerde tabela konusu öyle önemli ki Dereboğazı’ndaki trafik yoğunluğu nedeniyle açılması düşünülen ‘duble yol çalışmalarına engel olunmaya mı çalışılıyor’ düşünceleri bizleri oldukça rahatsız etmektedir.”