Modern Evler Mahallesi halkı, 1 yıl içerisinde inşa ettirdiği işte bu Mabede ‘İnancın Eseri’ imzasını attı.

Moderne Evler Mahallesi’ndeki aynı isim verilen Caminin yapım öyküsü etkileyici. Zira yapının inşasına 1975’te başlandı. Aynı yıl içerisinde tamamlandı. Eserin arsasının bağışından yapımına kadar genel şemsiyede tüm süreçlerine halk yoğun bir şekilde katılım gösterdi. Bu nedenle Caminin bulunduğu panoya ‘İnancın Eseri; Modern Evler Camii’ yazıldı.

Eser, 630 m2 Yerleşke’ye sahip. İnşaat alanı ise 145 m2. Aynı anda 300 kişi İbadet edebiliyor. Cami içerisinde 50 kişi/ kapasiteli Kadınlar Mahfili de bulunuyor. Ancak Kadınlar Cuma Namazı için Camiye gelemiyor. Zira o gün Cuma Namazı’nda yer olmadığı için erkekler Kadınlar Mahfili’ne de çıkıyor. Onun dışındaki zamanlarda ve Ramazan Ayı içerisinde kadınların tercih ettiği bir Mabet Modern Evler Camii.

Eser, Külliye niteliğinde. Zira Yerleşke içersinde kadınlara yönelik Kur-an-ı Kerim eğitimi verilebiliyor. Yine Modern Evler Camii’nin 200 eserden oluşan Kütüphanesi bulunuyor. 

Son Cemaat Mahfili’nde 3 yarım kubbe bulunan Cami de Hat Sanatı ‘iyi’ durumda. Ana Kubbe’nin çevresinde, Kur-an-ı Kerim’in kalbi niteliğindeki Ayet-El Kürsi yazılı. Eserin Mihrabı mermer işlemeli. Mihrap’ta yine Hat Sanatı’ndan iyi örnekler var. Minber ve Vaaz Kürsüsü ise ahşap işlemeli.