Isparta İnşaat Mühendisleri Odasında “Geoteknik Mühendisliğinde Kullanılan Yazılımlar” konulu seminer gerçekleştirildi.

Zemin Mekaniği ve Goteknik Mühendislik Derneği kurucu üyesi ve genel sekreteri Yüksek İnşaat Mühendisi Müge İnanır tarafından verilen seminere birçok mühendis katıldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Isparta İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şeref Korkmaz, ülke genelinde zemin ile ilgili etüt ve geoteknik çalışmaların yeteri kadar ciddiye alınmadığını söyledi.

Zemin etüt çalışmalarının uzman geoteknik mühendislerine yaptırılmadığı durumlarda birçok can ve mal kaybının yaşandığına dikkat çeken Korkmaz; “Ülkemizin deprem bölgesinde yer alması konunun önemini bir kat daha arttırmaktadır.

Kayıpların azaltılması ancak toplumun her kesiminin bilinçlendirilmesiyle olacaktır. Bu sorumlulukta büyük ölçüde meslek kuruluşlarına ve inşaat mühendislerine düşmektedir. Geoteknik mühendisliğin önemi hakkında kamu bilinci oluşturmak için çeşitli eğitim programlarının ve seminerlerin düzenlenmesi son derece yaralı olmaktadır” dedi.

Isparta İnşaat Mühendisleri Odası olarak tüm mesleki konularda eğitim ve seminerlere önem verdiklerinin altını çizen Korkmaz; “Konusunun uzmanı olan arkadaşlarımızı odamızda ağırladık. Ve bilgilerini meslektaşlarımıza aktarmalarını sağladık.