İş Dünyası 12 Haziran’da Ak Parti Diyor

Ak Parti Isparta Milletvekili Aday Adayı Doç.Dr. Suat Kolukırık, ekonomik gündeme ilişkin Haber32 muhabirinin sorularını yanıtladı.

Doç.Dr. Kolukırık, seçim dönemlerinde siyasi partilerin kullandıkları söylemler yanında iş dünyasının değerlendirmelerinin dikkate alınması gereken bir unsur olduğunu belirtti. Ekonomik göstergelerin her kesimi etkilediği bilindiğinden gerçekte, enflasyon, istikrar, işsizlik oranları, vergi politikaları, kur politikaları, özelleştirme, büyüme rakamları vs. daha belirleyici olmaktadır dedi.
 

Siyasetin liderlerin kişisel özellikleri veya eksiklikleri üzerinden yapılması durumunda ise günlük yaşama ilişkin gerçek sorunların bir türlü ülke gündemine oturmadığını belirten Doç.Dr. Kolukırık, iktidarı elde etme adına bazı siyasi partilerin ayakları yere basmayan uçuk hedefleri, halkı yanıltmaktan başka bir anlam ifade etmiyor dedi. 


Ak Parti Zenginleşmenin ve İstikrarın Temsilcisi Olmaya Devam Ediyor
En son infomag dergisinin yaptığı siyasetin ekonomi sınavı araştırmasının sonuçlarına bakmamız yeterli. Ak Partinin yürütmüş olduğu ekonomi politikaları iş dünyası ve ekonomistler tarafından olumlu algılandı. Yürütülmekte olan ekonomi politikalarının Isparta ekonomisi üzerinde de olumlu sonuçlara yol açacağını düşünmekteyim. Özellikle Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Gedikli’nin ifade ettiği “ekonomideki sağlam yapının büyük bir ihracat patlamasına ve yatırım hamlesine dönüşmesini beklemeliyiz” vurgusu dikkate alınması gereken bir açıklama olarak değerlendirmelidir dedi. 
 

12 Eylül’de Kalkınma ve Büyümeye Verilen Destek Yine Kazanacaktır
Uluslararası finans kuruluşlarının da onayladığı büyüme rakamlarına rağmen hala Ak Parti politikalarına karşı girişilen olumsuzlama çalışmaları, gerçekte bu ülkenin istikrarına atılan bir bomba niteliğindedir diyen Doç.Dr. Kolukırık, siyasetin amaca ulaşmak için her yol meşrudur anlayışıyla yapılmadığını, halka hizmet için yapıldığını vurguladı.
 

Dünya ekonomik krizi ve görünümlerinin ortada olduğu bir dönemde Ak Partinin izlemiş olduğu politikaların başarısı ve sağlanan büyüme rakamları işin ehli tarafından yürütüldüğünün bir kanıtıdır. Artan milli gelirimiz, azalan IMF borçlarımız ve uluslar arası alanda ülkemizin elde ettiği saygınlık ve küresel aktör olma konumumuz asla küçümsenecek bir durum değildir. Zira Ak Parti dünyadaki değişimi anlayan bir partidir dedi.
 

 Biz 2023 Sevdalısıyız
Doç.Dr. Suat Kolukırık sözlerini şöyle sürdürdü. Ak Parti kadrolarının sahip olduğu insan ve hizmet merkezli siyaset her kesimi kucaklayabilecek bir siyasettir. Yaratılmışı yaratandan ötürü seven bu yaklaşım bölmeyen, ayırmayan, birleştiren siyasettir. Ay yıldızlı bayrağımızın her yerde dalgalandığı güçlü bir Türkiye için çalışan siyasettir.  Cumhuriyetimizin 100. yılında kişi başına milli geliri artmış, refahın toplumun her kesimine dağıtıldığı, küresel firma ve marka sayısında dünya ölçeğinde söz sahibi, Anadolu ve Anadolu’yla ilinti coğrafya üzerinde zenginliğin ve demokrasinin daha da yaygınlaştırılması için çalışan siyasettir dedi.