Geçtiğimiz Cuma günü Başbakan Yıldırım'ın katıldığı Ak Parti Isparta Mitingine katılan MHP İl Başkanı İsa Yalçın kürsüden halkı selamladı.

16 Nisan Referandum çalışmaları kapsamında Isparta’ya gelen Başbakan Binali Yıldırım, partisinin 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlediği mitingte konuştu.

Başbakan Yıldırım, Mitingin sonunda Isparta Davrazspor atkısı takarak halkı selamladı. Yıldırım ile birlikte halkı selamlayanlar arasında MHP İl Başkanı İsa Yalçın'da yer aldı.

Aylçın, AKP'lilerle birlikte platforma çıkarak halkı selamladı. 

BİLGİÇ İLE BİRLİKTE MİTİNG BİLE YAPARIM DEMİŞTİ

 Daha önce yerel televizyon kanalında bir programda konuşan Mhp Isparta İl Başkanı İsa Yalçın Şunları Söylemişti;

"Isparta'nın siyasi iklimi çok farklı. Süreyya bey uzun zamandan beri milletvekilimiz. Yusuf Ziya Günaydın bey uzun zamandar beri belediye başkanımız. İl Başkanlarımız tecrübeli. Herkes birbirini yakından tanıdığı için atılacak adımlardan önce herkes birbirinin ne yapacağını, düşüncesini çok iyi biliyor. Sayın Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç bey benim işyerimin kapı komşusuna geldi ben de oraya evsahibi gibi katıldım. Birlikte 'evet' oyu istediğimiz söylendi. Birlikte mitingde yaparız, kapı kapı dolaşırız da.

Ama öküz altında buzağı aramanın bir mantığı yok. Yalvaç'ta Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç bey ilçeye gitmiş. O gün belediye başkanımız evsahipliğini yapmış. Isparta bunu istiyor. Süreyya Sadi Bilgiç beyin samimi yaklaşımı ve siyaset üstü yaklaşımının etkisi bunda çok etkili.

SORUMLULUK SAHİBİLER 16 NİSAN'DAN SONRA DA BÖYLE DEVAM EDECEK

İktidar partisi temsilcilerinin konuşmalarında 16 Nisan sonrasında uzlaşma ve birlikte hareket etmenin zorunlu hale geldiği mesajını verdiklerini görüyorum. Sorumluluk sahibi Adalet ve Kalkınma Partililer 16 Nisan sonrasını bugünden yaşamaya başlamışlar. Böyle olması gerekiyor. Birbirimize destek olmak zorundayız. Anayasa değişikliği sürecinde Isparta'da keskin cümlelerin kullanılmaması çok hoş. Yalnız çiçek bahçesine nifak tohumu ekmek isteyenler var. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin bilgisizlikten ve arniyetten böyle bir işin içinde olduğuna inanıyorum. CHP'nin benim vatan sevgimi ölçmesi haddine değildir. Bizim inanmadığımız bir şeyi genel başkanımız yapmaz. Genel başkanımızın yapmadığı bir şeyi de bizler yapmayız. Atatürk'ün kurduğu siyasi partinin millete bu kadar uzak ve mesafeli olması benim içim el vermiyor.