Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Polat’a, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde bu yıl ilk kez düzenlenecek olan “Şehircilik Şurası”nda üyelik görevi tebliğ edildi.

Kentsel dönüşümden yerel yönetimlerin işlevine, planlamadan şehirleşmeye kadar mevzuata uygun yeni düzenleme kararlarının alınacağı “Şura”ya, ülkemizin saygın akademisyenleri, bürokratları ve uzmanlarıyla beraber ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de davet edildi. Sadece 20 üniversitenin temsil edildiği “Şura”da, şehrimizden SDÜ Göller Bölgesi Teknokenti Genel Müdürü ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erkan Polat yer alıyor.

Ülkemizdeki şehircilik politikalarının belirlenmesi ve bu doğrultuda stratejik kararların alınarak uygulamaya konulması amacıyla düzenlenecek ve 3 ay boyunca devam edecek bu ulusal Şura; Türkiye’deki şehirleşme gündeminde yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve belediyelerin hizmet kapasitelerinin geliştirilmesi kapsamında düzenlenen ilk kurumsal örgütlenme olması açısından da önem arz ediyor.

Isparta’nın “Şura”da temsil edilmesi, “Büyükşehir” olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ilimiz için umut verici bir gelişme olarak görülebilir.

Polat, daha önce de Kültür ve Turizm Bakanlığının Diyarbakır-Sur ve Hevsel Bahçeleri Restorasyonu Bilim Kurulu Üyeliğine seçilmişti.